La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 8 aprile 2009

proBasarabia - proDemocratie‏


Partidul Românilor din Italia - Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
www.identitatearomaneasca.it info@identitatearomaneasca.it

ROMA, 08 aprilie 2009
Comunicat de presă


Partidul Identitatea Romaneasca (PIR) din Italia îşi exprimă îngrijorarea faţă de evenimentele dramatice care au loc în aceste zile la Chişinău şi în întreaga Republica Moldova. Reprimarea violentă a manifestaţiilor paşnice, închiderea graniţelor precum şi blocarea reţelei de internet sunt reacţii şi semnale nedemocratice, antieuropene şi anticonstituționale.

Suntem alături de fraţii noştri din Republica Moldova, de tinerii care au ieșit in stradă, cerând anularea alegerilor. Facem un apel către clasa politică din România, instituţiile europene şi către comunitatea internaţională să colaboreze pentru a verifica rezultatul alegerilor şi asigura respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Am primit mărturiile mai multor cetăţeni moldoveni, care îşi exprimă solidaritatea faţă de tinerii care au coborât în piaţă la Chişinău. “Cei mai mulţi dintre emigranţii din Republica Moldova au venit în Italia, mulţi dintre ei fugind de regimul nedemocratic si dictatorial, al preşedintelui Voronin. La alegerile de acum patru ani am cerut, împreună cu alţi moldoveni din Italia, înfiinţarea unor secţii de vot suplimentare, însa am fost refuzaţi. Toţi concetăţenii cu care am vorbit mi-au spus că au votat cu opoziţia, dar apoi am aflat cu surprindere că au câştigat tot comuniştii! Tinerii care au coborât în piaţă la Chişinău nu cer altceva decât democraţie: Regimul lui Voronin nu a făcut şi nu face nimic pentru a construi ceva în Republica Moldova, economia stagnează, chiar dacă a primit în ultimii ani numeroase fonduri din străinătate”, declară Varvara Vizir, fostă ziaristă la Radio Chişinău emigrată în Italia împreună cu familia, reprezentanta PIR,in localitatea Ardea,regiunea Lazio.

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Nessun commento:

Posta un commento