La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 15 aprile 2009

Șacali Da, victime Nu! Prejudecăți despre români


Partidul Românilor din Italia - Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
www.identitatearomaneasca.it info@identitatearomaneasca.it
ROMA, 13 aprilie 2009

Comunicat de presă

Șacali DA, victime NU! Prejudecăți despre români


Rușine, rușine, rușine! În ciuda tragediei, a morților şi a răniţilor, continuă vânătoarea de români. Fiindcă e român, e obligatoriu un şacal şi de aceea trebuie aruncat în prima pagină, condamnat de mass-media şi politicieni şi supus oprobiului public.

Nu contează că e o îngrijitoare onestă, care a intrat în casa ruinată a bătrânelului pe care îl îngrijea, cu acordul acestuia, pentru ași recupera puţinele lucruri pe care le avea. Nu contează că l-a îngrijit cu atenție şi căldură sufletească pe bătrânelul italian. E vinovata pentru că e româncă şi de aceea e judecată public imediat de mass-media, politicieni şi societatea civilă, cum s-a întâmplat deja în repetate rânduri şi altor nevinovați romani.

Mai întâi publicitatea, calomnia, defăimarea publică şi apoi procesul. Imediat. Proces în urma căruia acuzaţii se dovedesc a fi nevinovaţi. Dar răul a fost deja făcut! “Felicitări pentru operativitate“. Românii sunt astfel şi şacali. Frumos exemplu de justiție. Mulțumim domnilor pentru că ne-aţi demonstrat încă o dată că în Italia “Legea nu e egală pentru toţi”! De românii morți sub dărâmături, mass-media şi politicienii nu suflă un cuvânt. Sunt morţii invizibili, cum invizibili sunt şi românii morţi pe șantiere, la locul de muncă.

Dar l’Aquila va renaşte din propriile ruine! Iar pe schele vor fi din nou ei, invizibili, silențioșii ... ”şacalii, violatorii”, muncitorii, zidarii, dulgherii, electricienii şi instalatorii români.

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

5 commenti:

Anonimo ha detto...

Despre acest argument Domnilor ce comunicat de presa mai dati! Romani sint tratati asa cum merita!!! Rar, mai sint si ecteptii, com s-a intimplat la Aquila, dar in general fama romanilo estre aceasta! Romanii din pacate sint prosti, criminali, hoti. Nu sint in stare sa se integreze in Europa, fac de ras o tara intreaga! RUSINE! RUSINE! RUSINE! In toate ziarele cint are loc o crima, un viol, un furt, toti SINT ROMANI!!!! Ieri seara cind au anuntat ca a fost omorat la Napoli un ome de afaceri, am gindit, "Nu, nu pot fi romani din nou..." In schimb, DA DIN NOU ROMANI! RUSINE!

Vlad Barbu ha detto...

eu zic sa gandesti mai bine inainte sa spui ceva. si nu confunda romanii cu tiganii. Gandeste-te cate crime sunt in fiecare zi in orice tara. in fiecare tara imigrantii comit destule ilegalitati. daca tu clasifici o tara intreaga dupa niste nenorociti care s-au dus in Spania si Italia ca sa fure esti un mare dobitoc. citeste mai multe ziare si stiri din mai multe tari si vezi exact cate crime si violuri si furturi sunt dobitocule. o sa vezi ca si italienii se omoara intre ei si se violeaza..

Vlad Barbu ha detto...

hai sa luam ziarele din Romania sa vezi cati oameni au fost ucisi anul acesta de cetateni italieni. si mafia italiana e prezenta si la noi si ne face probleme. Cum ar fi sa ne apucam sa facem o campanie impotriva italienilor din Romania? Ti-ar placea sa fie toti italienii calificati ca criminali din cauza a 0.00015 din polulatie? tine-ti parerile pentru tine

Vlad Barbu ha detto...

0.000001% din populatie am vrut sa scriu

Anonimo ha detto...

"dragà"vlad fiind un sit public oricine-si poate expune pàrerile,in pozitiv sau negativ.asta nu inseamnà cà trebuie sà le condivizi ci doar sà le RESPECTI

Posta un commento