La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 6 aprile 2009

La 26 de ani, designer pentru Fiat


Autor: Elena Halcu
Data: 3 apr 2009

Timp de doi ani, Alga Zaharescu, de 26 de ani, originară din Piatra Neamţ, a lucrat alături de ceilalţi designeri de la Fiat pentru proiectarea vehiculului utilitar „Fiorino”. Ea este singura româncă din echipa de designeri a marii fabrici italiene de autoturisme.

Alga Zaharescu Foto: E.Halcu

Tânăra a sosit la Torino în urmă cu opt ani, după terminarea Liceului de Artă din Piatra Neamţ. „M-am înscris la Institutul European de Design (IED), secţia «Transport», unde am fost şi singura fată din grupă”, povesteşte Alga.

IED este una dintre principalele şcoli private din Italia profilate pe design şi multimedia. Şcoala este considerată o pepinieră a Fiatului, deoarece mulţi dintre absolvenţi ajung să lucreze pentru colosul automobilistic italian.

Alga a lucrat iniţial pentru alte firme, după care a fost remarcată de către Fiat şi angajată în echipa de proiectanţi, la departamentul specializat în interioare de maşini.

„Este o senzaţie plăcută pentru mine să văd maşina pe stradă şi să spun că am participat la crearea ei. Este o mare realizare, mai ales că sunt la începutul carierei şi mai am multe de învăţat”, spune Alga.

Următorul proiect la care va lucra este maşina care va înlocui actualul model „Multipla”. Alga a moştenit calităţile artistice de la mama sa, Mariana Papară. Aceasta din urmă este recunoscută de comunitatea artistică italiană pentru calitatea operelor sale.

Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento