La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 17 aprile 2009

Ministrul muncii: Sase sute de mii de someri in acest an

Publicat: 16 Aprilie 2009

Romania va avea circa sase sute de mii de someri la sfarsitul acestui an. Estimarea ii apartine ministrului Muncii, Marian Sarbu. El a declarat la RFI ca masurile luate de Guvern ar putea tine in frau somajul.

"Ultimele estimari merg catre o cifra care se va situa in jurul valorii de sase sute de mii de someri, la sfarsitul anului", declara Marian Sarbu.

"In conditiile in care, odata finalizat acordul cu Fondul Monetar International, dezghetandu-se creditul, asa cum cel putin a promis domnul guvernator Mugur Isarescu, toate aceste eforturi de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii, cele zece miliarde de euro pe care i-am dat pentru investitii in cadrul bugetului de stat, toate aceste lucruri ar trebui ca la un moment dat sa forteze, sa ajute situatia economica, in asa fel incat numarul de someri sa nu creasca foarte mult", spera ministrul Muncii.

In luna martie se inregistrau deja cinci sute de mii de someri in Romania. Guvernul estima acum cateva luni ca numarul de someri va atinge cinci sute de mii de-abia la sfarsitul lui 2009.

Sursa: RFI


Citeste si:
Jumatate dintre romani cred ca Romania a luat-o pe un drum gresit
Speriaţi de criză, românii regretă creditele luate în ultimii doi ani
Efectele crizei: clientelă înjumătăţită în Poiana Braşov şi la Bran-Moeciu
Preţul terenurilor a scăzut cu pănă la 70% din cauza crizei financiare
România a câştigat primul loc la salonul de invenţii de la Geneva
Vehicul lunar construit de liceeni români – premiat de NASA

Nessun commento:

Posta un commento