La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 22 settembre 2008

Insula Castorilor, locul unde a reapărut un animal dat dispărut din România


HABITAT
În Lunca Mureşului, lângă Arad
22 SEPTEMBRIE 2008
Specialiştii nu ştiu dacă exemplarele din sălbăticie provin din Ungaria sau din România, în ambele ţări încercându-se, în urmă cu câţiva ani, reintroducerea castorului
Specia reapărută pe meleaguri româneşti

Vânat, în secolele trecute, mai ales pentru blana, dar şi pentru carnea sa, castorul a dispărut la un moment dat de pe actualul teritoriu al României, ultima atestare documentară a prezenţei sale datând de la 1824. După mai bine 180 de ani, castorul a reapărut în sălbăticie pe o insuliţă de pe Mureş, ocupând un teritoriu pe care specialiştii l-au numit chiar Insula Castorilor. „Există aici semnele caracteristice ale prezenţei acestor animale, respectiv arbori doborâţi la înălţimi cuprinse între 20 de centimetri şi un metru, care au fost roşi sub formă de trunchi de con”, spune Ovidiu Pîrv, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului.
Citeşte mai multe despre Insula Castorilor pe http://www.bănăteanul.ro/
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento