La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 30 settembre 2008

Hagi „joacă“ alături de UNICEF pentru copiii defavorizaţi


CEREMONIE Ambasador al bunăvoinţei
30 SEPTEMBRIE 2008
Hagi „joacă“ alături de UNICEF pentru copiii defavorizaţi

Fostul internaţional român, Gheorghe Hagi, este, de ieri, ambasador UNICEF al Bunăvoinţei pentru România. „Regele fotbalului românesc” se alătură astfel atât singurei „ambasadoare” din România de până acum, Andreea Marin Bănică, dar şi unei întregi echipe de celebrităţi la nivel internaţional care promovează drepturile copiilor şi atrag atenţia asupra nevoilor copiilor defavorizaţi. Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, s-a declarat optimist în ce priveşte colaborarea cu Gheorghe Hagi. „Toată lumea ştie ce legendă e Hagi. El nu este cunoscut doar în ţară. Hagi ne va ajuta foarte mult, iar el se alătura altor nume mari din lumea fotbalului mondial”, a spus Edmond McLoughney.

Invitat de UNICEF, Hagi se numără printre cele peste 250 de personalităţi recunoscute şi respectate – sportivi (Roger Federer), muzicieni (Ricky Martin, Shakira) şi actori (Angelina Jolie, Mia Farrow) - care sprijină în mod benevol activitatea UNICEF la nivel naţional, regional sau global. În noua sa calitate, „Maradona din Carpaţi” va susţine proiectele şi campaniile UNICEF, va participa şi la unele activităţi de strângere de fonduri pentru proiectele organizaţiei. Printre fotbaliştii celebri care sunt ambasadori UNICEF în lume se numără David Beckham, Ronaldinho sau Francesco Totti. „Copiii au nevoie de sport şi de ajutor din partea celor mari. La fel simţeam şi eu atunci când eram copil. Sunt pregătit să muncesc alături de ei şi să contribui cu tot ce pot pentru a fi alături de copii. Ajutând copiii azi, ziua de mâine va fi mai bună. Copiii merită orice efort din partea noastră”, a spus Hagi, cu ocazia ceremoniei de numire a sa în această calitate. (M.T.)
Sursa: Gandul.