La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 15 settembre 2008

Ramona Bădescu şi Petre Roman, cuplul PNL care vrea să cucerească Europa


Duet Goana după voturi

de Liliana RUSE 15 SEPTEMBRIE 2008

Vedeta TV şi fostul premier ar putea candida din partea liberalilor în Colegiul uninominal din Europa Occidentală pentru un post de deputat, respectiv unul de senator
„Între timp am fost percepută şi pentru alte lucruri” nu doar pentru aspectul fizic, spune Ramona Bădescu, care a preluat deja elemente din discursul electoral explicând că face „o politică a sufletului, o politică a culturii, dar mai puţin o politică a şedinţelor de partid”

Ramona Bădescu şi Petre Roman, cuplul PNL care vrea să cucerească Europa
PNL negociază cu Ramona Bădescu, vedetă TV în România şi Italia, candidatura acesteia la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru românii din străinătate, în colegiul C1, adică în Europa Occidentală. După cum ne-au declarat surse din partid, Bădescu ar urma să candideze pentru un post de deputat, ajungând, în acest fel, să facă tandem cu Petre Roman, care vizează un post de senator. Sursele citate au spus că Ramona Bădescu ar fi preferată de însuşi premierul Călin Popescu Tăriceanu, el şi soţia lui fiind în relaţii de amiciţie cu actriţa şi cântăreaţa care trăieşte în Italia.
„Şi tăcerea e un răspuns, sunt o persoană diplomată”, a declarat Ramona Bădescu contactată de ziarul Gândul pentru a confirma veridicitatea informaţiei. Vedeta care spune că „mai mult face şi tace” susţine că ea şi acum face „o politică a sufletului, o politică a culturii, dar mai puţin o politică a şedinţelor de partid”.

Vedeta TV nu se teme că va fi percepută de alegători drept o nouă „artistă” paraşutată în politică, „între timp am fost percepută şi pentru alte lucruri, nu numai pentru asta (aspect fizic – n.r.)”, susţine ea. Doamna Bădescu are numai cuvinte de laudă şi la adresa posibilului vecin de pe buletinul de vot, Petre Roman. „Domnului Roman i-am făcut o glumă la o emisiune TV şi e deosebit de simpatic, are simţul umorului, nu numai că vorbeşte italiana, dar o face şi transmiţând lucruri în cunoştinţă de cauză”, spune Ramona Bădescu.
De altfel, vedeta nu ar fi la prima experienţă în politică. Ea a candidat, în aprilie, la un post de consilier local la Primăria Romei, însă nu a avut succes. În august 2008, Bădescu a declarat presei italiene că a devenit consilier personal al primarului Romei Gianni Alemanno pe probleme legate de imigraţie.
Chiar dacă nu a avut succes la alegerile locale din Italia, unde a obţinut un număr mic de voturi, liberalii sunt convinşi că vor da lovitura dacă Bădescu va accepta să candideze pentru PNL. Liderii partidului cred că ea este foarte populară printre românii care trăiesc în Italia, mai ales după ce le-a luat public apărarea în campania xenofobă declanşată împotriva lor, în perioada în care presa era plină de crime comise de români. Or, Bădescu ar putea obţine destul de lejer voturile acestora, fiind avantajată de faptul că locuieşte în Italia şi că îşi poate face uşor campanie electorală şi printre românii din Spania, cele două ţări urmând să dea „grosul” voturilor din acest colegiu.
Pentru colegiul C2 - statele non-euro din Europa de Est şi toate statele din Asia -, liberalii puseseră ochii pe fostul premier moldovean Ion Sturza. Candidatura acestuia ridica însă probleme, pentru că acesta este membru în board-ul Rompetrol, fosta companie a lui Dinu Patriciu. Se pare însă că nici Ion Sturza n-a fost interesat să redevină om politic, preferând să rămână om de afaceri.
Deocamdată, singurul nume cert pentru liberali este cel al lui Viorel Duca Sr., pentru colegiul format din America de Nord, America de Sud, America Centrală, Australia şi din Noua Zeelandă.
Conform deciziei Guvernului, pentru Camera Deputaţilor, cele patru colegii din străinătate sunt următoarele: C1 - statele din Uniunea Europeană plus Islanda, Elveţia, San Marino, Liechtenstein şi Norvegia; C2 - statele non-euro din Europa de Est şi toate statele din Asia; C3 - statele din Orientul Mijlociu plus statele din Africa; C4 - statele din America de Nord, America de Sud, America Centrală, Australia şi din Noua Zeelandă. Primele două colegii vor forma colegiul 1 pentru Senat, cel de-al doilea acoperind colegiile 3 şi 4 de la Cameră.
Sursa: Gandul.

1 commento:

Anonimo ha detto...

Complimenti RAMONA,
Avem nevoie de persoane ca tine pentru a imbunatatii imaginea noastra gresit inteleasa si apreciata in mod superficial.
Mult succes in noua ta activitate politica.

Posta un commento