La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 22 settembre 2008

Margareta Pâslaru, 50 de ani de la debut


ANIVERSARE
22 SEPTEMBRIE 2008
Margareta Pâslaru, 50 de ani de la debut

Una dintre cele mai iubite voci ale românilor sărbă­toreşte o jumătate de veac de la debutul în lumea artistică. Pentru a marca momentul, Uniu­nea Compozitorilor şi Muzicologilor organizează în această seară, la ora 18, în aula instituţiei, Medalionul Marga­reta Pâslaru. Sărbă­torita va omagia, la rândul său, nume celebre ale compo­nisticii noastre, dintre cele care i-au oferit, de-a lungul vremii, creaţiile lor.
CD-uri Electrecord, proiecţii video şi tineri solişti vor întregi programul festiv: Oana Sârbu şi Claudiu Mirică vor reaminti audienţei, prin inter­pretări live, câteva dintre şlagărele lansate de Mar­gareta Pâslaru în jumătate de secol. Şi, pentru că admiraţia pentru vedetă a evoluat odată cu vremurile, admiratorii celebrei artiste lansează, cu această ocazie, blogul Admiratori Forever… Margareta. [...](D.P.)
Sursa: Gandul.


Nessun commento:

Posta un commento