La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 19 settembre 2008

În acest weekend se serbează 549 de ani de la atestarea Bucureştiului



În acest weekend se serbează 549 de ani de la atestarea Bucureştiului - VEZI PROGRAMUL ZILELOR BUCUREŞTIULUI

Spectacole de teatru şi concerte, parade, proiecţii de filme, focuri de artificii! Pregătirile pentru Zilele Bucureştiului sunt în toi. Cu bune şi rele, Capitala împlineşte în acest weekend 549 de ani. Timp de două zile inima României va fi în sărbătoare.

Autorităţile promit că în cele două zile vor fi evenimente pentru toate gusturile. Mai mult, ne vom aduce aminte de ce Bucureştiul era numit "Micul Paris".
Startul sărbătorii se dă sâmbătă dimineaţă, în centrul istoric. De acolo va porni o paradă cu trăsuri, domniţe cochete desprinse din poveste şi cavaleri în costume de epocă. Totul va culmina aici cu o bătaie cu flori.
În centrul istoric vor fi fanfare şi spectacole de stradă cu taraf. În Parcul Unirii, artiştii de la Circul Globus vor oferi un spectacol, iar pe Bulevardul Unirii, la Aleea cu Fântâni, Teatrul Masca ne va încânta cu o adevărată paradă a unor marionete uriaşe. Nu vor lipsi nici artiştii de la Teatrul Ţăndărică sau Fanfara din Vorona. Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Ansamblul Doina Dunării vă aşteaptă pe o scenă amplasată în Piaţa Constituţiei, tot aici urmând a susţine concerte şi artişii ruşi, greci şi croaţi.
În Piaţa George Enescu şi în Parcul Cişmigiu va răsuna valsul vienez. Atmosferă de spectacol va fi şi în Parcul Carol, la Palatul Şuţu sau pe Şoseaua Kiseleff, unde se va da startul unui maraton pentru profesionişti.
Arcul de Triumf şi muzeele vor avea porţile deschise până în miez de noapte. Aniversarea se va încheia în Parcul Izvor, unde va cânta Bryan Adams. Concertul se va încheia cu un foc de artificii lansat de pe Palatul Parlamentului.
VEZI AICI PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento