La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 17 settembre 2008

Sacco romeno a Roma, vince lo sconosciuto Cluj


16 settembre

Giallorossi sconfitti 2-1 all'Olimpico all'esordio in Champions League: l'ombra della crisi

Gli sconosciuti romeni del Cluj hanno conquistato Roma all'esordio in Champions League, lasciando la banda (allo sbando) di Spalletti (nella foto) a zero punti in classifica nel Gruppo A. Preoccupante la condizione dei giallorossi, sui quali - complice il brutto avvio in campionato - è calata l'ombra della crisi.

Eppure era stato Panucci a sbloccare la partita, al 17', con il suo marchio di fabbrica: colpo di testa in area su invito di De Rossi. Un fuoco di paglia però, perché i romeni sono usciti bene e dopo soli 10 minuti (e parecchi tentativi a vuoto) hanno pareggiato con Culio, autore di un delizioso sinistro da fuori area.

Nella ripresa il Cluj, ancora con Culio, ha compiuto il sacco: appena 4 minuti per vedere un altro splendido sinistro al volo dopo una respinta di Cassetti. La replica romanista è stata solo confusa, e ha esposto la retroguardia ai temibili contropiedi avversari. Peralta ha anche colpito la traversa di testa al 25', facendo rischiare ai giallorossi la figuraccia.

Questo inizio di stagione, dopo il Milan, sembra aver trovato un'altra formazione in crisi di gioco. Zero punti all'esordio in Champions in casa contro la squadra considerata (a torto) "materasso" sono una brutta botta. Di buono c'è solo che è la prima partita, il tempo di riorganizzare le idee c'è.
Fonte: Sport.net

1 commento:

Catalina Sava ha detto...

Presa italiană: „Roma, înţepenită de necunoscuţii de la Cluj!”
Victoria campioanei României la Roma a aruncat brusc atenţia presei internaţionale asupra echipei clujene. De unde înaintea disputei cu formaţia lui Spaletti nimeni nu ştia nimic despre CFR, acum marile publicaţii europene se întrec în laude la adresa elevilor lui Trombetta.

„Juan Culio a scris o mică parte din istoria Ligii Campionilor prin cele două goluri care au adus victoria lui CFR Cluj în faţa lui AS Roma, chiar la debutul echipei. Formaţia oaspete, care a jucat doar o finală de Intertoto şi în Cupa UEFA, este acum una dintre favorite în grupa A, reuşind să câştige, deşi Roma a deschis scorul prin Panucci”, notează şi uefa.com, site-ul oficial al forului european desemnându-l pe argentinianul Culio jucătorul meciului.

„Pentru primul meci în competiţie, clubul român şi mozaicul său de naţionalităţi a oferit o evoluţie de excepþie. CFR a profitat perfect de viteza pe contraatac şi a meritat victoria pe deplin. Deşi AS Roma a marcat prima, acest gol a produs efectul exact invers, cu incredibil de multe greşeli şi cu inspiraţie proastã. Clujul a profitat rapid. Juan Culio, care a greşit la reuşita Romei, şi-a reparat greşeala, marcând două goluri superbe, în urma a două pase primite de la Trică”, scrie France Presse.

Presa italiană i-a criticat dur pe romani, recunoscând însă superioritatea clujenilor. Cel mai important cotidian sportiv din peninsulă, Gazzetta dello Sport, subliniază: „AS Roma a pierdut pe teren propriu în faţa necunoscuţilor români, antrenaţi de Trombetta. Echipa a fost de nerecunoscut, s-a făcut de râs şi a înregistrat un rezultat dezastruos. CFR a meritat victoria, mai ales că în repriza a doua şi-a creat multe ocazii de gol, în timp ce Roma a stat foarte prost la capitolul fizic”. Iar Corriere dello Sport scrie că „Roma a fost făcută KO de o debutantă în Liga Campionilor”.

La Repubblica consideră că singurul jucător al gazdelor care a dat satisfacţie a fost muntenegreanul Vucinic, notând totodată că „CFR o loveşte puternic pe Roma chiar la primul ei meci în Liga Campionilor. Giallorossi au jucat bine în primele 20 de minute, dar apoi s-a produs o metamorfoză negativă. Culio a decis meciul prin două şuturi excelente. La 1-2, Roma avea timp să recupereze, dar nu a avut nicio reacţie”. Publicaţia La Stampa scrie: „Coşmarul Romei în Liga Campionilor: CFR a câştigat pe Olimpico”, iar Il Giornale notează că „echipa lui Spaletti a fost înţepenită de necunoscuţii de la Cluj”.

Francezii de la L'Equipe comentează: „Bombă la Roma. Campiona României, condusă excelent de Culio, a oferit un joc frumos, la finalul căruia, fanii Romei şi-au huiduit favoriţii”, iar concluzia este trasă de agenţia Datasport: „Debut amar pentru Roma”.
Sursa: Antena 3 Sport
http://www.antena3.ro/sport/Presa-italiana-Roma-intepenita-de-necunoscutii-de-la-Cluj_29077_ext.html

Posta un commento