La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 22 settembre 2008

Cetatean roman rapit in Egipt impreuna cu alti 10 turisti straini si 4 egipteni


O romanca de 30 de ani, rapita in Egipt. Presa italiana sustine ca rapitorii cer 15 milioane de dolari
de Alina Neagu
Luni, 22 septembrie 2008

Aswan, locul unde a fost rapit un roman
Foto: goway.com

Comunicatul MAE
(22 Sep 2008) PDF, 21KB

Un cetatean roman a fost rapit in sudul Egiptului, la Aswan, impreuna cu alti 10 turisti straini. Seful politiei din Aswan a declarat ca 11 turisti straini - 5 italieni, 5 germani si un roman - au fost rapiti la o data neprecizata deocamdata. La Repubblica anunta ca rapitorii ar fi cerut 15 milioane de dolari.
Ora 16:50: Televiziunea Al Jazeera: Negocierile cu rapitorii sunt purtate de serviciile secrete egiptene.
Ora 16:47: Agentia ANSA: Rapitorii ar fi originari din Ciad.
Ora 16.35: Televiziunea egipteana al-Hurra, citata de La Repubblica, sustine ca cei patru rapitori trateaza cu autoritatile prin intermediul unui telefon prin satelit
Ora 16.32: Consulul Romaniei in Egipt a declarat la Realitatea TV ca cetateanul roman rapit in Egipt este o femeie in jur 30 de ani
Ora 16.25: La Repubblica anunta ca rapitorii ar fi cerut 15 milioane de dolari
Ora 15.30: Contactata de HotNews.ro, Ambasada Egiptului la Bucuresti a afirmat ca "nu detine informatii" despre caz.
Ora 15.15: MAE a format o celula de criza si tine legatura cu Ministerul Italian de Externe, insa nu poate confirma deocamdata rapirea cetateanului roman.
Fortele de securitate egiptene sustin ca rapitorii nu sunt teroristi. "Rapirea este un act de banditism, si nu de terorism. Turistii au fost rapiti pentru obtinerea unei rascumparari", spun autoritatile egiptene. Autoritatile israeliene au dezmintit informatia vehiculata initial, potrivit careia printre strainii rapiti s-ar afla 2 cetateni israelieni.Turistii se aflau intr-o excursie in apropierea orasului Aswan in momentul in care au fost rapiti. Autoritatile egiptene au anuntat ca au inceput deja negocieri cu rapitorii.
Deocamdata nu se stie cu exactitate cand a avut loc rapirea, informatiile in acest sens fiind contradictorii: potrivit unor surse, turistii ar fi fost rapiti sambata seara, in timp ce alte surse sustin ca rapirea a avut loc duminica seara.
Rapitorii turistilor straini ar face parte dintr-o banda de hoti si ar fi cerut deja o rascumparare in schimbul eliberarii acestora. SkyNews anunta ca suma ceruta ca rascumparare ar ajunge la 6 milioane de euro. Agentia italiana de stiri ANSA, citata de La Repubblica, anunta ca suma de rascumparare solicitata ar fi 15 milioane de dolari.
Celule de criza au fost infiintate si la Ministerul italian de Externe si la cel german.
Sursa: HotNews.ro

1 commento:

Catalina Sava ha detto...

Ministrul italian de Externe: Ostaticii răpiţi în Egipt au fost eliberaţi
29 septembrie 2008
Cei 19 ostatici, răpiţi în urmă cu 10 zile în Egipt, au fost eliberaţi, informează o televiziune egipteană. Ministrul italian de Externe Franco Frattini, aflat în vizită la Belgrad, a confirmat informaţia, anunţă televiziunea italiană Sky TG 24, citată de AFP, la fel şi Ministerul Afacerilor Externe din România. Jumătate dintre răpitori au fost ucişi. Cei 11 turişti, însoţiţi de 8 egipteni, au fost răpiţi de o bandă de hoţi care acţionează în Sahara, în zona Peşterii Înotătorilor. Printre aceştia se afla şi o româncă. Starea de sănătate a celor 19 este bună.

Antena3.ro

http://www.antena3.ro/stiri/externe/ministrul-italian-de-externe-ostaticii-rapiti-in-egipt-au-fost-eliberati_54630.html

Posta un commento