La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 18 settembre 2008

Aeroportul Băneasa, închis două săptămâni. Cursele vor pleca de pe Otopeni


Zborurile de pe aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu se vor muta timp de două săptămâni pe Aeroportul Henri Coandă, ca urmare a închiderii aeroportului Băneasa pentru renovări. Nervii bucureştenilor vor fi puşi la grea încercare pentru că traficul infernal din Capitală şi lucrările la pasajul Băneasa vor fi principalele obstacole pe care vor trebui să le treacă, în drum spre aeroport.Aeroportul Băneasa se va închide în perioada 29 septembrie -12 octombrie, pentru a se finaliza lucrările la pista de aterizare a avioanelor. În medie vor fi aproximativ 20 de curse pe zi. Cum un avion charter are circa 100 de locuri, în varianta pesimistă în care s-ar ocupa doar 50% din locuri, zilnic 1.000 de persoane vor trebui să ajungă pe DN1 în Otopeni, a declarat pentru Jurnalul Naţional directorul aeroportului din Băneasa, Ştefan Mladin.Conducerea Aeroportului Henri Coandă este pregătită să preia cursele de pe Băneasa. Cel mai mult de suferit vor avea însă pasagerii, care vor trebui să facă faţă traficului infernal de pe DN1. Lucrările la pasajul de la Băneasa, unde zilnic se formează ambuteiaje, dar şi traficul intens din Capitală pot prelungi cu ore bune drumul către aeroport.În plus, cursele care vor fi mutate de pe Băneasa pe Otopeni vor avea culoar de zbor ori dimineaţa foarte devreme, ori seara foarte tîrziu, pentru a nu afecta cursele regulate de pe Otopeni.Există însă şi o veste bună. Reprezentanţii companiilor low-cost care operează pe Aeroportul Băneasa au declarat că nu vor scumpi biletele de avion, deşi taxele pe care le vor plăti pe aeroportul din Otopeni sunt mai mari.
Antena 3
Adăugat: 18 septembrie 2008

1 commento:

Catalina Sava ha detto...

Zborurile low-cost vor ateriza la Otopeni, iar aeroportul din Băneasa ar putea fi închis pe viitor, anunţă Tăriceanu
Joi, 18 Septembrie 2008

Cursele aeriene low-cost vor fi transferate pe Aeroportul Otopeni, iar dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului ar atrage după sine închiderea aeroportului din Băneasa în viitorul apropiat, a anunţat primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Aeroportul Băneasa va fi închis pentru zborurile low-cost, deoarece poluează fonic şi au devenit un pericol pentru cei care stau în acea zonă. Premierul a anunţat că aceste curse vor fi transferate pe Aeroportul Otopeni, iar aerogara din Băneasa va deservi doar societaţii Romaero şi zborurilor de afaceri.

"I-am cerut ministrului Transportului să pregătească deja transformarea aeroportului din Băneasa în unul care să servească întreprinderii Romaero şi pentru zborurile de tip business, cu avioane mici care nu provoacă poluare fonică. Aeroportul a devenit un pericol real pentru locuitorii din zonă, mai ales că este în mijlocul oraşului. Ceea ce se întâmplă în prezent este o anomalie", a precizat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Primul-ministru a mai spus că Aeroportul Otopeni are capacitatea necesară pentru preluarea zborurilor low-cost, iar companiile aeriene trebuie să se pregătească pentru această schimbare.

"Nu există o intenţie conturată de închidere a aeroportului din Băneasa, dar nu poate exista un aeroport în mijlocul oraşului. Este o consecinţă a dezvoltării oraşului", a concluzionat primul-ministru.

Pista Aeroportului Internaţional Bucureşti-Băneasa

În anul 1909, Louis Bleriot a efectuat primele zboruri în zona Băneasa, de pe un hipodrom particular. Până la sfârşitul anilor '60, Aeroportul Bucureşti Băneasa a fost singurul aeroport din Bucureşti şi singurul aeroport internaţional din România.

Sursa: Realitatea.net
http://www.realitatea.net/zborurile-low-cost-vor-ateriza-la-otopeni--iar-aeroportul-din-baneasa-ar-putea-fi-inchis-pe-viitor--anunta-tariceanu_349917.html

Posta un commento