La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 19 settembre 2008

Bărbaţii români sunt cei mai familişti din Europa, dar şi cei mai apăsaţi de obligaţii

Bărbaţii români între 25 şi 39 de ani sunt cei mai conservatori din Europa, familişti şi dornici să îşi susţină financiar casa, însă, în acelaşi timp, sunt şi cei mai stresaţi şi apăsaţi de obligaţiile pe care le impune societatea modernă, arată un studiu prezentat, joi, de Discovery Networks EMEA.
Mulţi dintre bărbaţii români nu se mută de acasă până nu se consideră independenţi financiar şi evită în acelaşi timp angajamentele. Locul de muncă îi întăreşte masculinitatea bărbatului român. Aşa că, în momentul în care nu aduce un salariu bun în casă, de preferat mai mare ca al soţiei, se va simţi ca un ratat. Dar, pentru că aduce bani în casă, bărbatul simte şi că are dreptul să-şi facă propriile plăceri - aşa că investesc în electronice şi gadgeturi, pentru ca mai apoi să petreacă mult timp jucându-se la computer.
Bărbaţilor români le place să fie văzuţi ca experţi într-o anumită zonă de activitate, pentru că aşa ies din mulţime. Pe lista domeniilor, rar pun însă talentele de bucătar, de frică să nu-i trimită cineva la cratiţă.
În relaţia romantică alături de femeia modernă, care are la rândul ei serviciu şi salariu, bărbatul simte că trebuie să negocieze mai mult şi asta îl cam oboseşte. Modernitatea îi aduce însă şi un avantaj - discuţii mult mai deschise despre sex. Când vine vorba să fie tată - cere amânare. Nu pentru că nu şi-ar asuma rolul, ci pentru că vrea să îşi consolideze cariera înainte de a se ocupa de această mare responsabilitate. Bărbatul vrea să aibă un rol activ în creşterea copilului şi să îi ofere ce lui i-a lipsit.
În orice caz, 44% dintre bărbaţii români cred că pot creşte la fel de bine un copil, ca şi o femeie. Totuşi, ca să aibă bune rezultate în viaţa sentimentală, bărbaţii acordă mai multă atenţie înfăţişării fizice. Nu exagerează însă cu produsele cosmetice - doar 27% dintre ei spun că folosesc after shave, cremă de faţă sau apă de gură.
Bărbaţii români nu se îngrijesc foarte tare de sănătatea lor - 70% fumează şi 50% beau prea mult. În vacanţă - 34% dintre bărbaţii români preferă să mănânce, să bea şi să lenevească la soare. Ceilalţi spun că vor să aibă o activitate cât mai diversificată.
Concluzia studiului, bărbaţilor le place să profite cât mai mult din oportunităţile şi plăcerile vieţii.
Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento