La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 23 settembre 2008

Traian Băsescu a semnat decretul de suspendare din funcţie a ministrului Muncii, Paul Păcuraru


Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de suspendare din funcţie a ministrului Muncii Paul Păcuraru, pe motiv că liberalul este urmărit penal pentru corupţie. Paul Păcuraru susţine o declaraţie de presă la Ministerul Muncii în care prezintă realizările pe care le-a avut în mandatul său.

Păcuraru a precizat că a avut o întrevedere cu premierul Tăriceanu şi cu secretarii de stat din minister pentru ca activitatea instituţiilor din subordine să nu fie afectată de suspendarea sa.
Biroul Politic Central al PNL ar putea discuta astăzi după-amiază despre cine va asigura conducerea ministerului.
Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a fost pus oficial sub acuzare, vineri, demnitarul prezentându-se la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.
Păcuraru nu aflase până în această dimineaţă că a fost suspendat din funcţie, iar Guvernul susţinea că nu a primit nicio informare oficială în acest sens. "Nu am fost informat despre aşa ceva. Este o diversiune, o manipulare de presă", a declarat în această dimineaţă pentru NewsIn, Păcuraru. Nici Guvernul nu primise, până la ora 9.00, o înformaţie oficială referitoare la suspendarea ministrului Muncii, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Camelia Spătaru.
Urmărirea penală - potrivit articolului 200 din Codul de procedură penală (Cpp) - are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea făptuitorilor şi la stabilirea răspunderii acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
În 24 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe şeful statului pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse, pentru luare de mită în dosarul 239/P/2007. Ulterior, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, procedura de cercetare a miniştrilor şi foştilor miniştri s-a modificat, în sensul că, dacă ei deţin şi funcţia de parlamentar, este necesar ca Parlamentul să-şi dea avizul. Astfel, în cazul lui Păcuraru era nevoie de avizul Senatului.
În 26 august, Senatul a acceptat sesizarea DNA. Toate actele de urmărire penală făcute de procurori în lipsa avizului Senatului sunt lovite de nulitate, astfel că documentele trebuie refăcute, iar aducerea la cunoştinţă a învinuirilor lui Păcuraru era necesară, pentru continuarea cercetării. În urma declanşării urmăririi penale faţă de un ministru, articolul 109 din Constituţie îi conferă şefului statului, Traian Băsescu, dreptul de a dispune suspendarea acestuia din funcţie.
"Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie", prevede articolul citat.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento