La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 11 settembre 2008

Tinerii din România nu mai vor „afară”. Numai 9% dintre ei ar mai pleca din ţară


Exodul românilor în alte ţări pare să fi ajuns la final. Potrivit Barometrului de Opinie Publică - Tineret 2008 realizat de Autoritatea Naţională pentru Tineret, numărul tinerilor care doreau să plece din ţară pentru un trai mai bun a scăzut la 9%, comparativ cu anul 2007 când proporţia era de 38% .

Cu toate că 90 % dintre tineri cred că nu au nicio şansă să-şi cumpere o locuinţă proprie din cauza veniturilor, a accesului dificil la credite pe termen lung precum şi din cauza preţurilor de pe piaţa imobiliară, foarte puţini îşi mai doresc să plece „afară”. Acelaşi barometru stabileşte că tinerii nu mai vor să meargă la şcoală din cauza situaţiei economice. 55% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani cred că materiile predate în şcolile româneşti nu-i ajută prea mult la angajare.

Acesta este motivul principal pentru care tinerii şi-au schimbat priorităţile şi doar 11% mai doresc să plece la studii peste graniţă. În schimb, jumătate dintre tinerii români vor să călătorească şi 29% vor să lucreze temporar în străinătate.

Barometrul de Opinie Publică - Tineret 2008 a fost realizat, în perioada 24 iunie - 2 iulie, pe un eşantion de 1.205 persoane.
Antena 3
Adăugat: 11 septembrie 2008

1 commento:

Anonimo ha detto...

era si momentul ca santem cam multi "fugiti de acasa"

Posta un commento