La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 20 gennaio 2009

Datele legate de convorbirile telefonice şi SMS-uri, înregistrate şi stocate, timp de şase luni


19 ianuarie 2009

De marţi toate datele legate de convorbirile telefonice şi SMS-uri vor fi înregistrate de operatorii de telefonie mobilă. Operatorii de telefonie mobilă sunt obligaţi de lege să păstreze timp de şase luni anumite date de identificare.

Apelurile telefonice vor fi interceptate, indiferent dacă sunt făcute de pe un telefon fix sau mobil. Asta înseamnă că operatorii de telefonie vor stoca următoarele informaţii: de unde vorbim şi cu cine vorbim. Mai mult, vor fi cunoscute numele şi locaţia persoanei apelate.

În următoarele şase luni, se va şti cu exactitate de unde aţi trimis mesaje, cui şi mai ales când. 15 martie este data de la care vor fi monitorizate şi e-mailurile. Nu se va cunoaşte conţinutul mesajelor, dar se va şti de unde trimitem e-mailul, date despre destinatar, data şi ora la care ne conectăm la internet, dar şi ora la care ne deconectăm.

Datele vor fi stocate o jumătate de an. Legea spune clar că nu trebuie stocat şi conţinutul mesajului, indiferent dacă este vorba despre un apel telefonic sau un e-mail. Datele vor fi făcute publice numai în condiţii speciale. Dezvaluirea datelor reţinute de furnizorii de servicii şi reţele comunicaţii electronice se fac publice pe baza unei autorizaţii emise de un magistrat de către organele de cercetare penală.

Orice accesare sau intenţie de transfer a datelor, fără autorizaţie, înseamnă închisoare de la 1 la 5i ani. De închisoare sunt pasibili şi cei care împiedică în vreun fel aplicarea legii. După cele şase luni, datele vor fi şterse definitiv.

Vedeţi textul legii 298/2008(pdf)

Sursa: Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento