La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 14 gennaio 2009

Lozuri cu noroc – al treilea român milionar, în douã luni


Autor: Anca Mihai
Data: 14 ian 2009

Un român a câştigat sâmbătă un milion de euro după ce a răzuit un loz numit „Multimiliardario”. Când şi-a dat seama cât a câştigat a început să împartă celorlalţi clienţi din tutungerie bancnote de 50 şi 100 euro.

Tutungeria „Panici” are 3 angajate românce care se bucură pentru norocului conaţionalului care a câştigat 1 milion de euro cu un loz de 10 euro

Martorii din tutungeria „Panici” din localitatea Sezze Romano (la 80 de km de Roma) au văzut un tânăr de 30 de ani că a pălit la faţă imediat ce a citit suma câştigată pe loz.

După ce a cerut confirmare în jur, a început să împartă toţi banii pe care îi avea în portofel. Cu toate că Direcţia Generală a Loteriei Italiene trebuie încă să confirme validitatea biletului câştigător, tutungeria şi-a dublat numărul de cumpărători în câteva zile.

„Încă nu putem să afişăm câştigul, dar oamenii au aflat de lozul de un milion de euro şi au dat buzna”, ne-a spus Manilo Panici (23 ani), fiul proprietarului tutungeriei.

Cu o tradiţie de trei generaţii, tutungeria are lunar câştigători de 10.000 de euro. Din experienţele anterioare, proprietarii ştiu că ei se întorc şi continuă să cumpere lozurile din acelaşi loc.

Ei aşteaptă să îl felicite pe românul care, cu un loz de 10 euro, a câştigat un milion. Despre el au aflat că lucrează în zonă pentru că era un client frecvent. Numai în localitatea Sezze Romano trăiesc aproape 2 000 de români.

Acesta este cel de-al treilea milion de euro pe care românii îl câştigă în decurs de trei luni. În noiembrie 2008 au mai câştigat câte un milion de euro o românca de la Fabriano (Ancona) şi doi români din Moncalvo (Torino).

Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento