La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 10 gennaio 2009

"Gânditorul de la Cernavodă" şi "Femeie şezând" revin la Muzeul Naţional de Istorie


Ampla expoziţie dedicată neoliticului românesc, prezentată, în premieră mondială, publicului elveţian, pe parcursul anului trecut, va fi deschisă, la mijlocul lunii martie, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).
Organizată de MNIR, în colaborare cu alte 30 de muzee, universităţi şi institute de cercetare din ţară şi cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional din România şi al colegilor din Elveţia, expoziţia, intitulată 'Meister der Steinzeitkunst - Frühe Kulturen aus Rumänien' a fost deschisă la Historisches Museum Olten din Elveţia în perioada 2 iunie - 1 octombrie 2008.
Expoziţia a fost, de asemenea, deschisă la Muzeul Regal de Artă şi Istorie din Bruxelles.
Prima expoziţie deschisă în străinătate dedicată întregii epoci neolitice pe teritoriul ţării noastre, ea prezintă, în premieră, românilor, capodopere ale artei preistorice din epoca pietrei, evidenţiind rezultatele cercetărilor a câtorva generaţii de arheologi timp de mai bine de un secol.
Prin intermediul celor 1112 piese de metal, lut, os, corn şi piatră vizitatorii vor putea redescoperi un capitol al istoriei trecute, de acum mai bine de şase milenii, a spaţiului nord-dunărean în cea mai mare parte, necunoscute nu doar publicului din centrul şi vestul Europei, dar şi celui românesc.
"Expresie a forţei creatoare, dar şi a simţului frumosului a comunităţilor umane ce au locuit pe actualul teritoriu al ţării noastre, aceste piese se constituie într-un argument peren al necesităţii şi utilităţii cunoaşterii valorilor de patrimoniu pe care muzeele din România le posedă, certificând astfel nivelul european al colecţiilor lor", a apreciat, pentru Agerpres, directorul general al MNIR, dr. Crişan Muşeţeanu.
Foto: museum.ici.ro
Sursa: Agerpres

Nessun commento:

Posta un commento