La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 15 gennaio 2009

Se împlinesc 159 de ani de la naşterea "luceafărului poeziei româneşti", Mihai Eminescu


Joi, 15 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la naşterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu. Cu această ocazie, au fost organizate manifestaţii în Ipoteşti, satul natal al poetului. La eveniment va participa şi ministrul Culturii, Teodor Paleologu. Mihai Eminescu va fi celebrat şi în Bucureşti.
La Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" au loc lansări de carte (traduceri eminesciene), proiecţii de filme documentare despre viaţa lui Eminescu, programe de muzică populară şi expozitii etnografice, informează Evenimentul Zilei
Românii îl vor sărbători şi în Bucureşti pe Mihai Eminescu. Începând cu ora 15.00, romanii pot depune flori la monumentul poetului de la Uniunea Scriitorilor. Tot joi, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul "Eminescu - Fragmentarium" la Sala ArCuB.
Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, în Ipoteşti. A fost un poet, prozator şi jurnalist român. El este socotit de cititorii români şi de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, fiind supranumit şi "luceafărul poeziei româneşti".

Sursa: Antena3.ro

1 commento:

Catalina Sava ha detto...

Academia Română a lansat şase volume cu mansucrise ale lui Eminescu
15 ianuarie 2009

Academia Română a lansat joi şase volume cu manuscrise ale lui Mihai Eminescu. Evenimentul marchează 159 de ani de naşterea poetului. Peste 14 mii de pagini ies din Biblioteca Academiei şi vor putea fi citite de oricare dintre noi.

Manuscrisele lui Eminescu au o istorie interesantă. Au fost păstrate de Titu Maiorescu, iar în 1902, au fost donate Academiei Române care le-a legat în 45 de caiete. Nu erau grupate însă într-o ordine cronologică sau pe teme.

Din 2005 până astăzi, Academia a publicat 20 de volume. Academia Română doreşte să lanseze ultimele patru volume din seria manuscriselor eminesciene la anul, la 160 de ani de la naşterea poetului.

Observator
http://www.antena3.ro/stiri/cultura/academia-romana-a-lansat-sase-volume-cu-mansucrise-ale-lui-eminescu_62281.html

Posta un commento