La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 2 gennaio 2009

De la 1 ianuarie, românii nu mai pot fuma în spaţiile publice închise.


La vremuri noi şi reguli noi. Începând cu 1 ianuarie, românii nu mai au voie să fumeze în spaţiile publice închise, ci doar în camere special amenajate, ventilate şi care să nu fie spaţii de tranzit sau de acces.

Inţiativa legislativă aparţine fostului ministru liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Potrivit noii legi, spaţiile pentru fumat nu vor putea depăşi jumătate din suprafaţa barului sau a restaurantului.

Localurile cu o suprafaţă mai mică de 100 de metri pătraţi pot alege să funcţioneze, fie ca unităţi în care se fumează, fie ca unităţi în care nu se fumează, cu condiţia ca această decizie să fie adusă la cunoştinţă publicului.

Dacă proprietarii nu vor respecta noile norme, ei riscă amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento