La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 2 gennaio 2009

Românii vor avea paşapoarte electronice din 2009


Din 2009 românii vor avea paşapoarte electronice. Sistemul a fost inaugurat miercuri de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, care a vizitat centrul unde se vor personaliza noile documente.

Noutatea constă în introducerea unui cip care include datele personale ale deţinătorului. Paşaportul biometric are 50 de elemente de siguranţă, cu 18 mai mult decât aveau documentele folosite până acum.

România este singura ţară din lume care emite un paşaport electronic care cuprinde chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, adică imaginea facială şi amprentele digitale.

Sursa: Antena 3

4 commenti:

Anonimo ha detto...

In legatura cu aceste pasapoarte, par.Iustin Parvu a facut ieri, 14.01.2009, un comunicat important pentru toti romanii ortodocsi:http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/14/comunicat-din-partea-parintelui-justin-parvu-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-nu-va-temeti/#comment-15653.Toti romanii au semnat petitia:
http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html. Te rog, desteapta-te romane si citeste articolul si petitia, pana nu e prea tarziu!

Anonimo ha detto...

Frati romani! Ieri, 14.01.2009, par. Iustin Parvu de la Manastirea "Petru Voda"a lansat un comunicat tuturor crestinilor ortodocsi privitor la documentele biometrice:
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/14/comunicat-din-partea-parintelui-justin-parvu-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-nu-va-temeti/#comment-15653
Intr-o singura zi, fratii nostri au dat 1000 de semnaturi pe petitia:
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?NU666&1.
Te rog din suflet, desteapta-te romane si participa la asta ca un bun crestin ortodox. Doamne ajuta!

Anonimo ha detto...

Romani din toata Italia si din toata lumea,semnati Petitia online pentru recunoasterea genocidului impotriva crestinilor din Romania(si nu numai)la: http://www.petitieonline.ro/petitie-p23262044html nu va jucati cu sufletele voastre!!!Cititi si dati mai departe!!!DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE ROMANIA SI POPORUL SAU! AI MILA DOAMNE DE SUFLETELE NOASTRE!

Anonimo ha detto...

voi dak nu am avut pasaport in romania niciodata imi faceti?

Posta un commento