La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 31 marzo 2010

Româncă bătută cu ciocanul în Italia de pensionarul pentru care lucra ca menajeră

30 mar 2010

Femeia a ajuns la spital în stare gravă.
Ciocanul i-a servit drept armă pensionarului agresor.
O menajeră româncă a fost transportată în stare gravă la un spital din nordul Italiei după ce a primit mai multe lovituri de ciocan de la un pensionar italian pentru care lucra, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos.

Menajera româncă, în vârstă de 55 de ani, a fost transportată în stare gravă la spitalul din Lagosanto (regiunea Emilia-Romagna - nord) după agresiunea suferită într-un apartament din Comacchio, unde locuia împreună cu agresorul.

Agresiunea a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi, carabinierii fiind alertaţi de vecinii care au auzit ţipete în casa pensionarului.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care pensionarul a agresat-o pe menajera româncă.

Sursa: Mediafax
--------------------------------------------------
Ferrara: pensionato aggredisce badante a martellate, romena in prognosi riservata

Ferrara, 30 mar. - (Adnkronos) - E' in prognosi riservata e versa in gravi condizioni all'ospedale di Lagosanto, nel ferrarese, la badante romena di 55 anni che stamattina e' stata aggredita a colpi di martello da un pensionato residente a Comacchio, in provincia di Ferrara. Il fatto e' accaduto intorno alle 6 nell'appartamento dove entrambi vivevano. Sul posto sono arrivati i Carabinieri avvertiti dai vicini che hanno sentito i rumori dell'aggressione e si sono allarmati. Non e' ancora chiaro il movente che ha spinto l'anziano a colpire la badante che era gia' sveglia. Secondo i militari che indagano sulla vicenda potrebbe trattarsi di un raptus di violenza.

Fonte: Adnkronos IGN.

Nessun commento:

Posta un commento