La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 9 ottobre 2009

Comunitatea românilor din Italia a înregistrat cea mai mare creştere din Peninsulă în 2008


Joi, 08 Octombrie 2009

Comunitatea românilor din Italia, care are aproape 800.000 de membri, a cunoscut cea mai mare creştere din Peninsulă în anul 2008, arată un studiu.

Numărul românilor din Italia este de 796.000, adică 20,5% din totalul imigranţilor din această ţară.

Circa 3,89 milioane de imigranţi locuiau în Italia în 1 ianuarie 2009, o creştere cu 13,4% faţă de 2008, arată studiul publicat joi de Institutul italian de Statistică (ISTAT), care precizează că imigranţii reprezintă 6,5% din populaţia italiană.
Această creştere este, însă, inferioară celei din anul precedent, 16,8%.

Principala creştere se datorează imigranţilor din noile ţări membre UE (24,5%), în special România, imigranţilor din ţările din Europa de Est care nu sunt membre UE (12%), imigranţilor din Maroc (10,3%) şi din China, India şi Bangladesh.
Din punct de vedere geografic, circa 60% dintre imigranţi se află în nordul Italiei, 25% în centru şi 13% în sud.
Din totalul de 3,89 milioane de străini care locuiesc în Italia, 519.000 (13%) sunt născuţi în Italia şi 862.000 (22%) sunt minori.

Sursa: NewsIn

8 commenti:

Anonimo ha detto...

RESATURANT LA NOCE SI RADIO 1 MANELE TE INVITA SANBATA 20/11/2010 ORE 21:00 LA CEA MAI TARE PETRECERE ROMANEASCA DE PANA ACUM.
LOCATIA? SALA HAVANA CAFE LOC SANGUINARO-INTRE FIDENZA SI PARMA PE VIA EMILIA 102
FA-TE AUZIT IN ROMANIA TRANSIMISIE LIVE IN DIRECT PE RADIO 1 MANELE-IN DIRECT CU ROMANIA -DEDICATII SI MESAJE PT CEI DE ACASA
IN EXCLUSIVITATE DJ MIKE TRANSMITE LIVE IN ROMANIA PE ADRESA http://www.radio1zapto.ucoz.com/
DEDICATII SI MESAJE PT CEI DE ACASA IN DIRECT
MANCARE SI BAUTURA ROMANEASCA FARA NUMAR
INFO SI PRENOTARI:
MIHAIDRUSCA@LIBERO.IT
3460084550 MIHAI
3356377828 BARONI
TE ASTEPTAM ALATURI DE NOI

http://community-bar-ristoranti.vivastreet.virgilio.it/community-bar-ristoranti+fidenza/petrecere-romaneasca--festa-rumena-/29572286?utm_source=NewAccountActivate&utm_medium=email&utm_term=confirm&utm_campaign=Manage&login_email=MIHAIDRUSCA%40LIBERO.IT

Anonimo ha detto...

Un vot pentru mine si un pupic pentru tine http://copacelul.radioextrem.net/vote.php?l=vote&id=49

Anonimo ha detto...

Bun gasit, Romanilor de pretutindeni ! As dori sa stiu daca se organizeaza in Italia VENETO O activitate culturala in cinstea zilei de 24 Ianuarie ?

Multumesc anticipat si un pup dulce tuturor

Anonimo ha detto...

eu cred ca camunitatea romana din italia ar trebi sa se ocupe de abuzurile pe care le fac autoritatile italiene fata de imigrantii din peninsula (in special fata de cetatenii romani rezidenti in italia) si sa lase statisticile sau de ce nu sa faca statistici pe abuzurile autoritatilor in special a politie stradale si carabinierilor

albu florin ha detto...

Un calduros salut romanilor din catania si paterno,Albu.d florin.

albu florin ha detto...

Salutare comunitate a romanilor din Paterno!Ma adresez voua pentru a lua parte impreuna la un mic proiect pentru dezvoltarea integrari noastre si de a schimba mentalitatea si criticile italienilor asupra noastra.Cu ajutorul fiecaruia dintre noi putem sa demonstram tuturor ca suntem un popor civilizat si de incredere.Doar unindu-ne putem reusi.Cu rspect Albu.D.Florin email: albu.florin1980@yahoo.com

Dan Ioica ha detto...

1. Cu ce va ocupati si cat de multumit (a) sunteti de ceea ce faceti?
2. Cat de mult va doriti sa faceti si altceva care sa va aduca satisfactii de ordin finaciar?
3. Stiati ca totul tine de fapt de vointa, vointa de a schimba lucrurile in bine?
4. Sunteti o persoana activa careia ii place sa se implice intr-un proiect pe termen lung fara sa ezite sau, dimpotriva, una mai comoda care asteapta sa vada cum evolueaza o situatie si dupa aceea sa ia o hotarare?
5. Aveti o atitudine pozitiva atunci cand hotarati sa schimbati ceva in viata dumneavoastra?
6. Va place sa lucrati in echipa sau pe cont propriu?
7. Va plac lucrurile de calitate sau va multumiti cu ce puteti obtine cu bani putini si cu minimum de efort?
8. Aveti prieteni de incredere cu care sa puteti forma oricand o echipa de succes intr-un proiect de interes comun si de durata?
9. Familia este alaturi de dumneavoastra atunci cand va implicati intr-o activitate profitabila pentru toti?
10. Care credeti ca sunt cele mai importante trei puncte tari ( calitati ) si care sunt cele mai importante trei puncte slabe ( dezavantaje ) pe care le aveti acum?
11. Cum aveti de gand sa va indepliniti telurile in viata?
12. Stiati ca 95% din banii din lumea asta sunt in buzunarele a 5% din populatia lumii? Credeti ca acei 5% s-au nascut speciali? Sau si-au dat seama ca pot mai mult, au avut o viziune !
“Daca vrei ce n-ai avut, fa ce n-ai facut.”

Nu conteaza ce ati facut pana acum, cat ati castigat sau mai ales, cat ati pierdut. Important este ce veti face de acum inainte. Viitorul dvs. ar trebui sa va preocupe cel mai mult in momentul de fata. Daca va ganditi la viitorul dvs si vreti sa faceti ceva in privinta lui, noi iti oferim o oportunitate. Cautam colaboratori, oameni sociabili, comunicativi, deschisi la nou, dispusi sa invete, adaptabili, perseverenti, carora le place viata si le place sa castige bani !
Punct contact: danioica@alice.it

Anonimo ha detto...

Am un contract parte time cu 30 ore PE saptamana ce drepturi si obbligati am

Posta un commento