La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 14 ottobre 2009

PD-L doreste doar sa fure voturile romanilor din Italia‏


In Italia PD-L e interesat doar sa fure voturile romanilor dar nu-i intereseaza de viata noastra

Marian Mocanu la Forumul Național al Demograficilor din Italia

Chianciano T. (SI), 12 -16 octombrie 2009

Chianciano T. (SI), 12 -16 octombrie 2009 Marian Mocanu, în calitate de Colaborator permanent al Comisiei de Politica Externa condusa de Domnul Titus Corlatean, a participat la Chianciano Terme în Italia, în data de 12 -13 octombrie 2009, la al 8-ea Congres Naționalal AsociațieiOperatorilor Demografici din Italia (DeA), fiind unul din oaspeții onoare.

Noi cei de la PSD suntem interesati de viata romanilor din Italia si nu de modalitatile cele mai potrivite pentru a fura voturile in favoare PDL.

Atunci cind mass-media italiana a lovit violent comunitatea romaneasca reprezentantii PD-L au fost total absenti, iar acum, in prag de campanie electorale incearca doar sa ne pacaleasca.

Dinsii cred ca rasismul se combate cu un comunicat emis de la Bucuresti o data la 6 luni sau cu o vizita si o cina cu reprezentantii unor asociatii pedeliste. Noi in multi ani de zile, am invatat si am combatut rasismul impotriva romanilor zi de zi, in orasele italiene, in scolile, sau in ziarele italiene.

In acest sens, Marian Mocanu a fost invitat să participe la Congresul National al Demograficilor din Italia, ca relator, iar tema intervenției sale este: “Problemele pe care le întîmpina cetățenii romani atunci cînd doresc sa-iși stabileascastabilească domiciliul în Italia”. La invitația Președintelui DeA, Domnul Mauro Parducci, la acest Forum au participt printre alții și: Sergio Chiamparino (Primarul orașului Torino și Președintele ANCI), Riccardo Innocenti (Președintele USCI –Uniunea Statistica a Primăriilor din Italia), Franca Biglio ( Președintele ANPCI – Asociația Naționala a Micilor Primarii din Italia), Raffaele Miele (Directorul Immigrazioneoggi), precum și Annapaola Porzio (Prefectul Directiei Centrale de Servicii Demografice a Ministerului de Interne) La congresul DeA au participat numeroși reprezentanți din administrațiile publice de stat și instituțiile de guvernare, dar a fost deschis oricărui cetățean interesat.

Anul acesta DeA are în obiectiv și argumentul imigrației și a străinilor, a înscrierii anagrafice şi a cetăţeniei. Principalele teme de discuţie au fost: dreptul la şedere pentru străinii comunitari; serviciile demografice ale Primăriilor; starea civilă a cetăţeanului comunitar şi drepturile fundamentale derivate de la cetăţenia europeană; transcrierea documentelor de stare civilă a străinilor rezidenţi în Italia; gestiunea raporturilor dintre Consulate şi Primării pentru o corectă gestionare a votului străinilor.

Asociaţia Naţională a Operatorilor Demografici din Italia există din 2001 şi are ca scop principal promovarea relaţiei dintre cetăţean şi administraţia publică de stat. Actualmente în cadrul DeA operează peste 4600 de membri care reprezinta tot atîtea Primarii din toate regiunile Italiei, care luptă pentru creşterea civilă şi socială prin crearea unei reţele de inovatori în serviciul demografic al Primăriilor. Mai multe detalii consultînd situl www.deaweb.org. Marian Mocanu colaborează de mai bine de doi ani cu Asociaţia Naţională a Primăriilor Italiei şi cu Asociaţia Birourilor de Stare Civilă din cadrul primăriilor prin promovarea unor proiecte intre Italia și România la nivel de evidenta a populației.

Programul Forumului

Marian Mocanu
www.mocanu.it

3 commenti:

Anonimo ha detto...

ne explici si cum se fura DESTEPTACIUNEA TA, ca de afirmatii neargumentate suntem satui, sau asa se proceda cand erai DOMNIA TA pres la LIGA (LRI)...

Anonimo ha detto...

Ia si citeste dom'le ex-pres de la LRI, ca matale de la asociatie dadusi in scaunul cantindatilor la Senaturi:

http://www.rgnpress.ro/Politic/Incetati-cu-discriminarea-romanilor-din-diaspora-nu-ne-mai-ingraditi-dreptul-de-a-vota.html

Incetati cu discriminarea romanilor din diaspora, nu ne mai ingraditi dreptul de a vota !
Padova, Italia/Romanian Global News
luni, 12 octombrie 2009

Senatorul PSD, Titus Corlatean, desi este platit si obligat sa vegheze la respectarea drepturilor romanilor, sacrifică dreptul de vot al cetatenilor români din afara granitelor tarii pentru simplul motiv că bănuieşte că acestia nu vor vota pentru PSD.


În loc să se lupte cu iniţiativele guvernului Boc pentru sprijinul românilor de pretutindeni şi a dreptului la vot al acestora, PSD trebuie să se întrebe de ce nu votează cu ei majoritatea românilor care au plecat din România? Şi de ce, pentru asta, trebuie să li se închidă pur şi simplu gura?

Noi, românii care trăim în afara frontierilor nu suntem „PSD-isti", „PDL-isti", "PRM-isti" sau „PNL-isti". Suntem români, şi aşa trebuie să ne perceapa Presedintele Romaniei, Guvernul si Parlamentul. Nu trebuie sa fim sancţionaţi si nici recompensaţi pentru că avem o orientare politică sau alta, aveti obligatia sa nu ne mai ingraditi dreptul de a vota !

PSD bate câmpii când spune că urnele de vot sunt suficiente. Pana acum, romanii din Italia au fost nevoiti sa stea la mana unor statistici elaborate de niste incompetenti. Chiar daca datele ISTAT( ianuarie 2008) confirmau prezenta a peste 625.000 de cetateni romani rezidenti in Italia, discriminarea noastra a continuat. Nu mai suntem dispusi sa tacem: o sa manifestam in fata Ambasadei Romaniei, a consulatelor si o sa ne aparam dreptul de a vota pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului !

Europarlamentarii Corina Cretu, Daciana Sarbu si Adrian Severin, in loc sa adreseze scrisori deschise presedintelui Basescu si ministrului interimar al Afacerilor Externe, ar face bine sa-i citeasca colegului de partid, senatorului Corlatean, art. 36 din Constitutia Romaniei si art. 39 din Carta Europeana a Drepturilor Omului referitoare la "dreptul de a alege".

Cat despre fraudarea alegerilor : presedintele Comisiei sectiei de votare este un diplomat, angajat al consulatului, iar din acea comisie fac parte reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare - inclusiv din PSD... Ne poate explica domnul senator Corlatean cum se fraudeaza alegerile de catre PD-L ??!! Solicitarea catre corpul MAE de a nu se implica intr-o astfel de actiune de fraudare a alegerilor, denota o crasa lipsa de respect fata de angajatii acestui minister !

Domnule Corlatean, cresterea numarului sectiilor de votare are un fundament coerent: respectarea dreptului de vot pentru milioanele de romani din strainatate, alungati de saracia generata de coruptia unor politicieni !

http://www.rgnpress.ro/Politic/Au-sau-nu-dreptul-romanii-din-strainatate-sa-fie-respectati-domnule-Corlatean.html#Scene_1 ha detto...

Au sau nu dreptul romanii din strainatate sa fie respectati, domnule Corlatean?

http://www.rgnpress.ro/Politic/Au-sau-nu-dreptul-romanii-din-strainatate-sa-fie-respectati-domnule-Corlatean.html#Scene_1

Posta un commento