La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 12 ottobre 2009

Numărul profesorilor care predau limba română în şcolile din Italia se va reduce

Numărul profesorilor care predau limba română în şcolile din Italia în cadrul proiectului "Limbă cultură şi civilizaţie românească" se va reduce în urma selecţiilor programate pentru luni şi marţi la Roma, informează RRA citat de RADOR.
Proiectul privind predarea cursului de "Limbă, cultură şi civilizaţie românească" în unităţi de învăţământ din state membre ale Uniunii Europene a fost lansat de Ministerul Educaţiei începând cu anul şcolar 2007-2008.
Desfăşurat în prezent în Italia, Belgia şi Spania, proiectul pune accent pe valorificarea şi păstrarea limbii române în comunităţile româneşti din afara graniţelor României şi vizează atât elevii descendenţi ai vorbitorilor nativi, cât şi elevi de alte naţionalităţi care doresc să înveţe limba română.
În Italia, din 127 de unităţi de învăţământ, doar în 65 va fi predat, în anul şcolar 2009-2010 cursul de "Limba, cultura şi civilizaţie românească".
Cursul va rămâne, în special, în unităţile şcolare din 18 localităţi din regiunea Lazio, şase oraşe din Lombardia, trei din Umbria, două din Veneto şi un oraş din Piemonte.
Anul trecut cursul a fost predat în 127 de unităţi şcolare, din 41 de localităţi, cu 1.627 de elevi, cu vârste cuprinse între trei şi 18 ani, în timp ce numărul grupelor de elevi a fost de 138.
Sursa: Realitatea.net

1 commento:

Indelible Bonobo ha detto...

Ma bucur sa gasesc o comunitate italiana atat de reusita. Felicitari echipei pentru efortul depus. Va voi adauga pe lista.diaspo.ro. Va rog nu ezitati sa-mi spuneti daca mai stiti si alte bloguri individuale. Bafta!

Posta un commento