La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 12 ottobre 2009

Creştin-ortodocşii au început pelerinajul la Moaştele Sfintei Parascheva


A început pelerinajul la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Moaştele au fost scoase sâmbătă dimineaţă din Catedrală şi depuse într-un baldachin, în curtea Mitropoliei. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în zilele următoare să se închine. Cel mai aşteptat moment se va desfăşura miercurea viitoare, când va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ca în fiecare an, credincioşii ieşeni au fost primii care vor s-au închinat la moaştele Cuvioasei Parascheva. Forţele de ordine s-au pregătit intens pentru a asigura buna desfăşurare a slujbei.

Sfinta Parascheva, numită în popor şi Sfânta Vineri, este considerată ocrotitoarea Moldovei. Despre ea se crede că vindecă şchiopi, surzi, ciungi, ologi şi chiar şi boli mortale. Se spune că Sfânta Paraschiva a săvârşit mai multe minuni decât numărul stelelor şi nisipul mării. Până şi veşmintele Cuvioasei sunt făcătoare de minuni, spun oamenii. În fiecare an, hainele Sfintei sunt trimise la bisericile din ţară, care-i poartă hramul iar credincioşii vin să se închine.

Sfânta Parascheva este sărbătorită de creştinii ortodocşi pe 14 octombrie. În sprijinul credincioşilor, în perioada 09-16 octombrie, CFR a suplimentat numărul trenurilor către Iaşi.
Fonte: Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento