La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 31 ottobre 2009

Omagiu pentru Mihaela Runceanu


Loredana Toma, 31 Octombrie 2009
„Fericirea are chipul tău/ Şi-n privirea ta voi sta mereu / Fericită să fiu/ Că iubirea o ştiu/ Împlinind viaţa mea...” - aceasta este „mărturisirea” Mihaelei Runceanu, o piesă apărută în anul 1989, cu puţin timp înainte ca artista să încheie, fără voia ei, socotelile cu viaţa.
Mâine se împlinesc 20 de ani de la moartea regretatei artiste, asasinată pe 1 noiembrie 1989, în locuinţa sa din Capitală. Casa de Cultură a Studenţilor va fi, mâine, de la ora 17.00, gazda unui eveniment comemorativ, intitulat „Eu nu te-am uitat”, organizat de trupa Amadeus şi Andreea Runceanu, verişoara cântăreţei.

„În avampremiera concertului, la 15.30, în foaierul Casei
de Cultură, vor fi prezenţi familia Runceanu, elevii Mihaelei, membrii Fan Clubului «Mihaela Runceanu», apropiaţi şi toţi cei care doresc să vadă filmări, să-i asculte muzica, să poarte discuţii legate de subiect, să asculte sau să depene amintiri legate de Mihaela”, a precizat Andreea Runceanu, totodată membră a trupei Amadeus. La ora 17.00 va începe spectacolul omagial, la care vor participa mulţi dintre elevii şi colegii Mihaelei, printre care Adrian Enache, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Miki, Carmen Trandafir, Xenti Runceanu, Amadeus şi alţi invitaţi care au acceptat propunerea de a cânta benevol în cadrul evenimentului.

„Mi-a fost model de profesionalism şi de la ea am învăţat că trebuie să munceşti mult ca să ajungi la sufletele oamenilor. Poate că asta nu înţeleg mulţi artişti de acum, vor succes repede, cu mulţi bani şi muncă puţină. Mihaela a dispărut de 20 de ani şi nu numai că nu a fost uitată, dar este iubită la fel de mult”, a mai spus verişoara artistei, care îşi aminteşte de perioada când Mihaela le trecea pragul casei, ei şi familiei sale, şi transforma fiecare vizită într-o petrecere.

„Aveam 9 ani atunci când Mihaela a dispărut dintre noi. Eu o cunoşteam ca om, un om cald, tot timpul plin de viaţă. Mi-amintesc că, atunci când venea în vizită la noi, ne aducea tot timpul dulciuri şi cadouri
, iar vizita se prelungea într-o petrecere până în zori. Era extraordinar de haioasă, ştia să spună lucrurilor pe nume. Ce îmi aduc cel mai bine aminte era că ne distram copios de fiecare dată când ne vedeam şi că era o adevărată sărbătoare”, mai spune Andreea Runceanu.



AMINTIRE

20 de ani de la dispariţia unei stele

* Mihaela Valentina Runceanu s-a născut la Buzău pe 4 mai 1955.

* A urmat Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie.

* A câştigat numeroase premii şi trofee la concursuri, pornind de la competiţia „Tinereţea Buzoiană”, unde a participat cu piesa „Anilor”, prima
recunoaştere publică a vocaţiei de solist de muzică uşoară, şi până la ediţiile concursului „Steaua fără nume” (inclusiv ediţia din 1989) sau concursul Mamaia '89.

* A fost profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Printre elevii săi se numără Silvia Dumitrescu, Miki, Adrian Enache, Carmen Trandafir, Mădălina Manole.

Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1.00 noaptea, Mihaela Runceanu a fost asasinată în garsoniera sa din Bucureşti, scopul crimei fiind jaful.
Fonte: evz.ro & Youtube

Nessun commento:

Posta un commento