La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 24 ottobre 2009

Mii de pelerini au luat cu asalt Bucureştiul pentru moaştele a şase sfinţi


24 Octombrie 2009

Mare procesiune religioasă în această dimineaţă, în Bucureşti. Pe străzi vor fi purtate în procesiune moaştele mai multor sfinţi, care vor fi depuse în faţa patriarhiei. Zeci de oameni şi-au petrecut toată noaptea pe dealul Mitropoliei, ca să fie primii care se vor închina la moaştele sfinte.

La Bucureşti sunt aşteptaţi pelerini din toată ţara. Biserica a avut grijă să asigure locuri de cazare pentru o parte din enoriaşi. La două colegii din Capitală, Mihai Eminescu şi Ion Creangă, au fost pregătite 450 de paturi.

"Suntem pregătiţi din punctul de vedere duhovnicesc, dar şi al hranei pentru pelerini cu sandvişuri, ceai cafea, fiind organizate protoierii care să aducă zilnic hrana pentru cei care stau la rând", a precizat un preot.

La ora 9.00 vor fi aduse din Grecia, pe Aroportul „Henri Coandă” moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Între orele 10-11.00 va avea loc o procesiune religioasă cu moaştele sfântului Grigore de Nyssa. Procesiunea se va desfăşura pe traseul: Calea Şerban Vodă - strada Bibescu Vodă – Dealul Mitropoliei.

Tot astăzi la Patriarhie vor fi aduse şi moaştele Sfântului Grigore Teologul, de la Biserica Domniţa Bălaşa. Până la orele 12.00 vor fi blocate străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă şi cele din zona Dealului Mitropoliei.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento