La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 20 ottobre 2011

Invitatie la evenimentul organizat cu prilejul inaugurarii Consulatului Romaniei la Catania‏

Cu prilejul inaugurării Consulatului României la Catania, Asociaţia SI.RO. (Siculo-Romena e con il resto del mondo Onlus) are plăcerea de a vă invita sâmbătă, 22 octombrie 2011, la orele 1700, la Centrul Expoziţional “Le Ciminiere” din Catania, sala C1, unde va avea loc întâlnirea cu Ministrul Afacerilor Externe al României, domnul Teodor Baconschi, Preşedintele Comisiei parlamentare pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, domnul deputat William Brînză, Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, domnul Eugen Tomac, membri ai corpului diplomatic din cadrul Ambasadei României la Roma şi corpul consular care îşi va desfăşura activitatea la Catania. La întâlnire vor participa şi reprezentanţii SI.RO. Onlus din provinciile siciliene. Vor fi prezenţi artiştii români Benone Sinulescu şi Elisabeta Turcu, care vor înveseli atmosfera serii cu un repertoriu de cântece cunoscute.
Cu acest prilej, voluntarii SI.RO. Onlus vor oferi invitaţilor specialităţi tipic româneşti.
Vă aşteptăm să ne fiţi alături în cadrul acestui eveniment care reprezintă realizarea unui deziderat important pentru românii din Sicilia.

Preşedinte,
Prof. Giovanni FALSONE

RSVP: Georgeta DAVID, tel. 0040-747-533887

Associazione Siculo-Romena e con il resto del mondo - SI.RO. Onlus
Associazione di volontariato
Sede legale: Via Nazionale n.147 Aci Castello
Sede operativa: Via Messina n. 340/342 Catania
C.F./P.IVA 04435980877
siro_06@yahoo.it www.siro-olus.org
Tel.: 095 7124408, Cell: 330693268

Nessun commento:

Posta un commento