La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 20 novembre 2011

Trei ouă de dinozaur pitic furate din România, în 2005, au fost descoperite în Italia

Trei ouă de dinozaur pitic furate din România în 2005 au fost descoperite în locuinţa unui colecţionar italian şi vor fi restituite autorităţilor române în următoarele zile, urmând, cel mai probabil, să ajungă în vitrinele Muzeului "Grigore Antipa".

Potrivit unor oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, citaţi de NewsIn, ouăle au fost furate din România în 2005, după ce au fost descoperite în situl paleontologic Tuştea - Geoparcul Dinozaurilor Haţeg din judeţul Hunedoara, şi au fost tranzacţionate pe piaţa neagră.

Cele trei ouă au fost descoperite în casa unui colecţionar italian din localitatea San Candido - Bolzano, pe baza informaţiilor furnizate carabinierilor italieni de către judiciariştii IGPR şi ataşaţii români de interne din Italia. Alături de ouăle dinozaurilor pitici au mai fost găsite în casa italianului, care în prezent este cercetat penal, alte 6.000 de obiecte de patrimoniu, multe dintre acestea fiind pe lista obiectelor dispărute ori furate.

Dinozaurii pitici, unici în lume, spun specialiştii, au trăit pe teritoriul pe care astăzi se află România în era mezozoică - perioada cretacica.
14 nov 2011

Sursa: Realitatea Net

Citeste si:
AFLĂM DE LA POLIŢIE: "Italia a predat azi României trei ouă de dinozauri pitici..."

1 commento:

Anonimo ha detto...

wuauuuuuuuu!!!

Posta un commento