La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 10 luglio 2008

Legea ştirilor pozitive este neconstituţională


Curtea Constituţională a dezbătut, miercuri, sesizarea PD-L privind modificãrile aduse Legii Audiovizualului. În aceste modificări se precizează că toate jurnalele radio sau televizate trebuie să prezinte în proporţie egală ştiri pozitive şi ştiri negative. Actul normativ adoptat săptămâna trecută de Senat a provocat o serie de reacţii dure din partea organizaţiilor pentru libertatea presei. Printr-un comunicat oficial, Curtea Constituţională a informat că modificările la Legea audiovizualului sunt neconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie. "În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că legea este neconstituţională. Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru", precizează CCR.

Legea a fost adoptată de Senatul României la sfârşitul lunii iunie, cu unanimitate de voturi. Este vorba despre o iniţiativă legislativă prin care programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv, negative.

Imediat după adoptarea legii, reacţiile nu au întârziat să apară. Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale a susţinut că proiectul de lege instituie o limitare inacceptabilă a libertăţii de expresie şi editoriale în domeniul audiovizualului şi reintroduce, după 19 ani, cenzura în România.

De asemenea, Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă a catalogat proiectul de lege drept unul cu un profund caracter autoritar.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe şi a fost adoptat de Senat în calitate de Cameră decizională. Legea are acum nevoie doar de aprobarea preşedintelui Traian Băsescu pentru a intra în vigoare.

Antena3
Adăugat: 09 iulie 2008

Nessun commento:

Posta un commento