La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 14 luglio 2008

Un român a luat prima amendă din Italia pentru fumat în parc


Premieră
Un român a luat prima amendă din Italia pentru fumat în parc
14 IULIE 2008
Amenda este cuprinsă între 25 şi 500 de euro

Un român în vârstă de 54 de ani a primit, duminică, o amendă de 50 de euro pentru că şi-a aprins ţigara într-un parc pentru copii din Verona, în nordul Italiei, o premieră în această ţară, relatează agenţia Ansa, în pagina electronică.
În noiembrie, primarul Veronei a interzis fumatul în parcurile publice, contravenienţii riscând o amendă de 25 până la 500 de euro. Primarul susţine că măsura nu este interpretabilă, din cauza necesităţii de a proteja copiii de fumatul pasiv, cel puţin în spaţiile special amenajate pentru ei. Oraşele Bolzano din nordul Italiei şi Neapole din sud au instaurat interdicţii similare, dar până în prezent nu a fost aplicată nici o amendă.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento