La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 10 luglio 2008

Părinţii care pleacă la muncă în străinătate - monitorizaţi de Poliţia de Frontieră


PROIECT Strategie pentru 4,4 milioane de copii ai României
Părinţii care pleacă la muncă în străinătate - monitorizaţi de Poliţia de Frontieră
de Maria BĂRBULESCU 10 IULIE 2008
Conform O.N.G.-urilor, 300.000 de copii au părinţii plecaţi oficial peste graniţă

Situaţia copiilor ai căror părinţi pleacă în străinătate a devenit problemă naţională, iar rezolvarea ei a fost luată în calcul în cadrul primei Strategii naţionale în domeniul protecţiei şi promovării tuturor drepturilor copilului elaborată de specialişti din diferite instituţii ale statului şi O.N.G.-uri, pentru perioada 2008 – 2013. Departamentul pentru Munca în Străinătate din cadrul MMFES are în evidenţă aproximativ 100.000 de părinţi care au plecat din ţară cu contract de muncă şi au înaintat autorităţilor o adeverinţă din care reiese că şi-au lăsat copiii în grija unei persoane de încredere. Aceasta este însă cifra oficială. Conform datelor furnizate de O.N.G.-uri, numărul minorilor plasaţi în grija altor persoane decât părinţii naturali ar fi de 3 ori mai mare, aproximativ 300.000 de mii.
Diferenţa de 200.000 de cazuri este dată de adulţii care pleacă din ţară fără contract de muncă, se duc să tatoneze terenul şi nu declară că ar avea minori în îngrijire. Pentru a-i depista mai uşor pe minorii rămaşi singuri acasă, ANPDC intenţionează să încheie protocoale de colaborare cu instituţii abilitate în monitorizarea circulaţiei persoanelor, cum ar fi Poliţia de Frontieră. „Nu vrem să îngrădim dreptul părinţilor la libera circulaţie, vrem doar ca Direcţiile judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului să fie informate şi să poate interveni când copiii se află în situaţii de dificultate, cum ar fi abandonul şcolar sau frecventarea unei găşti de cartier, formată din delicvenţi” ne-a precizat şefa Direcţiei Politici, stragetii din cadrul ANPDC, Manuela Dănescu. Strategia naţională în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului pentru 2008 – 20013 a ajuns ieri pe masa Guvernului, dar aprobarea ei a fost amânată, pentru o dată ulterioară.
Sursa: Gandul

3 commenti:

Anonimo ha detto...

bunà,copii abandonà scoala si cu pàrinti langà iei.asistenta sociala si protectia copilului unde sunt cand un parinte nu are ce sà le dea copiilor de mancare? De parcà ne ducem ìn alte tari doar de plàcerea de a ne duce.Si eu am làsat copilul acasa 3 ani acum e cu mine dar ce greu a fost fàra copil doar cine a trecut stie.

Anonimo ha detto...

dar o casa sau mancare si bani ca sai tinem la scoala si sa fim alaturi de ei de ce nu ne da nimeni?Nu ma refer la ajutoare ma refer la un salar mai bun................

Anonimo ha detto...

dar o casa sau mancare si bani ca sai tinem la scoala si sa fim alaturi de ei de ce nu ne da nimeni?Nu ma refer la ajutoare ma refer la un salar mai bun................

Posta un commento