La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 9 dicembre 2008

Comisia europeană a adoptat Directiva şi planul de acţiune privind donarea şi transplantul de organe


Comisia Europeană (CE) a adoptat, luni, Directiva şi planul de acţiune pe şase ani privind donarea şi transplantul de organe în cadrul statelor membre UE, ce vizează îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei organelor, creşterea disponibilităţii de organe şi sporirea accesului la acestea.
În prezent, în Uniunea Europeană există 56.000 de pacienţi care au nevoie de un donator compatibil de organe. Potrivit estimărilor CE, zilnic mor 12 persoane care ar avea nevoie de transplant. Directiva prevede un cadru juridic clar pentru donarea şi transplantul de organe în Uniunea Europeană, în sensul că fiecare stat membru va desemna o autoritate naţională competentă pentru a asigura respectarea standardelor UE în materie de calitate şi siguranţă.

Planul de acţiune vizează încurajarea acţiunilor comune şi facilitarea coordonării cu statele membre, obiective care vor fi îndeplinite prin intermediul a diverse mecanisme, precum schimbul de bune practici sau încheierea unor acorduri la nivelul UE privind teme specifice.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento