La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 20 dicembre 2008

Românii sunt codaşii Europei la igienă


Vineri, 19 Decembrie 2008

Românii se află pe ultimul loc în Europa în privinţa consumului de săpun, detergent şi pastă de dinţi, potrivit datelor prezentate, joi, de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti (ISPB), cu ocazia lansării Campaniei Naţionale de Promovare a Normelor de Igienă Personală şi a Mediului Înconjurător.

Un român consumă, anual, patru bucaţi de săpun, două paste de dinţi şi puţin peste patru kilograme de detergent. "Pe de altă parte, în sistemul sanitar nu prea se fac raportări ale bolilor generate de nespălare, iar medicii dermatologi sunt îngrijoraţi de cazurile cu care se confruntă în spitale şi au cerut demararea unei campanii de educaţie prin media", susţin reprezentanţii ISPB.

Campania Naţională de Promovare a Normelor de Igienă Personală şi a Mediului Înconjurător, care se va desfăşura până pe 27 decembrie, se adresează tuturor categoriilor de persoane, dar în special elevilor şi studenţilor. În cadrul campaniei, Institutul de Sănătate Publică Bucureşti a lansat un film care explică importanţa respectării unor reguli cât se poate de simple pentru a evita îmbolnăvirea.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento