La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 18 dicembre 2008

La Berlin a fost deschisă prima şcoală românească din Germania


Marti, 16 Decembrie 2008
Prima şcoală românească din Germania a fost deschisă la Berlin şi va organiza cursuri de limbă şi civilizaţie română pentru străini, cursuri de limbă şi civilizaţie română pentru vorbitori de limbă maternă (copii bilingvi), precum şi cursuri de limba germană pentru străini, informează MAE.

Şcoala Berlin - Brandenburg BILINGUA ("Bilingua - Rumänische Schule Berlin-Brandenburg e.V.") funcţionează sub patronajul Ambasadei României şi îşi propune să fie o punte de legătură între cultura română şi cultura germană. Potrivit MAE, deschiderea unei şcoli româneşti în Germania răspunde unei necesităţi crescânde a comunităţii româneşti din Berlin - Brandenburg.

Şcoala va organiza cursuri de limbă şi civilizaţie română pentru străini, cursuri de limbă şi civilizaţie română pentru vorbitori de limbă maternă (copii bilingvi), precum şi cursuri de limba germană pentru străini. Programul va cuprinde trei cursuri pe săptămână, care se vor desfăşura într-o sală special amenajată din cadrul Ambasadei României din Berlin.

Festivitatea de deschidere s-a desfăşurat la sediul Ambasadei României, iar la eveniment a fost prezent şi ambasadorul României la Berlin, Bogdan Mazuru. Cu ocazia festivităţii a fost prezentată o scenetă de teatru de către studenţi ai cursului "Româna pentru începători", al catedrei de romanistică al Universităţii Humboldt din Berlin.

Tot în cadrul evenimentului de lansare a fost organizată o strângere de fonduri pentru cumpărarea de cărţi şi materiale didactice pentru noua şcoală.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento