La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 11 dicembre 2008

Theodor Stolojan, desemnat de Traian Basescu pentru functia de premier


Miercuri, 10 decembrie 2008,

Propunerea lui Basescu: Stolojan
Foto: AGERPRES

documente
CV Theodor Stolojan
(10 Dec 2008) PDF, 30KB

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat miercuri pe Theodor Stolojan drept candidat pentru functia de prim ministru. Seful statului a precizat ca "mandatul lui Stolojan, in cazul in care va primi votul Parlamentului, este un mandat pentru patru ani si nu un mandat fractionat". La randul sau, premierul desemnat a declarat ca "in urmatoarele zece zile voi colabora cu reprezentantii PSD si UDMR - cele doua partide care si-au manifestat dorinta de a participa la guvernare".

Iata cele mai importante declaratii facute de Theodor Stolojan:

- multumesc presedintelui tarii pentru increderea pe care mi-a acordat-o prin desemnearea mea in calitate de prim ministru.
- multumesc PD-L care m-a sustinut in intreaga activititate si mi-a acordat increderea atunci cand a facut propunerea ca eu sa fiu propus presedintelui Traian Basescu pentru aceasta functie
- in urmatoarele zece zile voi colabora cu reprezentantii PSD si UDMR - cele doua partide care si-au manifestat dorinta de a participa la guvernare pentru a realiza programul de guvernare in noile conditii care exista in Romania, ca urmare a criei economice mondiale si a recesiunii din tarile dezvoltate
- in urmatoarele zece zile va lucra pentru formarea guvernului cel mai tarziu, pe 22 decembrie ne vom infatisa in fata Parlamentului
- daca acest guvern va fi investit avem doua misiuni extrem de urgnte: pregatirea proiectului de buget pentru 2009 si relansarea reformelor esentiale pentru progresul Romaniaie: reforma educatiei, a sanatatii, a administratiei publice.
Traian Basescu a afirmat ca, in desemnarea lui Stolojan, a avut in vedere "un om capabil, pe de-o parte sa inteleaga resorturile crizei economice si sa poata sa o gestioneze, iar pe de alta parte, un om cu suficienta autoritate pentru a putea gestiona buna functionare a Guvernului si a instututiilor statului, intr-o perioada in care Romania devine tot mai afectata de efectele crizei financiare si economice globale".

Seful statului a precizat ca "mandatul lui Theodor Stolojan, in cazul in care va primi votul Parlamentului, este un mandat pentru patru ani si nu un mandat fractionat".

Liderii PD-L, PSD, PNL si UDMR au fost invitati, la Palatul Cotroceni, la o discutie cu presedintele Traian Basescu, inaintea declaratiei de presa a sefului statului.

Redactia Politic HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento