La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 11 dicembre 2008

Marian Mocanu doreste sa continue pe strada politicii


“Chiar dacă nu am obţinut mandatul de senator, am câştigat încrederea multor români care au nevoie de ajutor: voi încerca să aplic obiectivele din programul prezentat în campania electorală”

Andora. 10-12-2008


La finele campaniei electorale recent încheiate şi după afişarea rezultatelor am obţinut numeroase mesaje de încurajare şi susţinere din partea românilor din străinătate, a unor persoane din mass-media, cât şi a reprezentanţilor autorităţilor române şi italiene. Campania candidatului PSD Marian Mocanu a fost apreciată ca şi “exemplară” de către adversarii de partid, precum şi de către anumiţi ziarişti români.
Am demonstrat faptul că alianţa PSD+PC are un program electoral realistic foarte bine construit pentru românii de pretutindeni. Acest program trebuie realizat! Problemele cunoscute în campania electorală şi experienţa acumulată în mijlocul românilor o voi pune în slujba comunităţilor de români, continuând pe strada politicii.
Odată cu închiderea alegerilor parlamentare, pentru mine începe o nouă etapă: cea în care voi încerca să aplic programul soluţiilor prezentate în timpul campaniei electorale. Este o datorie morală pentru românii care au crezut în mine şi în partidul pe care îl reprezint.
În luna ianuarie 2009 vor avea loc diverse întâlniri cu exponenţi ai românilor din Italia şi cu membri echipei din campania electorală, în urma cărora se vor stabili obiective precise şi concrete pentru anul 2009.
Pentru a obţine rezultate imediate şi de mare impact va fi nevoie de ajutorul tuturor. Deschid pe această cale o linie de dialog tuturor celor care vor dori să contribuie la realizarea obiectivelor noastre comune în favoarea românilor din străinătate.

Marian Mocanu

Împreună alegem viitorul nostru
http://www.mocanu.it/
politica@mocanu.it

Nessun commento:

Posta un commento