La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 28 dicembre 2008

În Moldova, se taie purcei, cântă fanfara şi se încing hore


Ospăţul şi petrecerea continuă în Moldova. Proprietarii de pensiuni se dau peste cap să le facă toate mofturile turiştilor.

În oale clocotesc bucate delicioase, iar afară cântă fanfara şi se taie porcul, în timp ce oaspeţii încing hore în jurul meselor. În timp ce bărbaţii pârlesc purcelul, gospodinele fac o nouă oală cu sarmale, pentru că cele de la Crăciun au fost deja înfulecate. "Am pregătit sărmăluţe în frunze de varză şi în frunze de viţă. Avem cârnaţi făcuţi de casă, tradiţional, totul ca la mama acasă", a spus una dintre gospodine.Încă multe alte bunătăţi se înşiră pe mesele petrecăreţilor: de la salate şi aperitive frumos ornate, până la tochituri cu mămăliguţă. După ce turiştii îşi pun burta la cale cu merindele tradiţionale şi cănile cu vin fiert, începe veselia.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento