Ospăţul şi petrecerea continuă în Moldova. Proprietarii de pensiuni se dau peste cap să le facă toate mofturile turiştilor.
În oale clocotesc bucate delicioase, iar afară cântă fanfara şi se taie porcul, în timp ce oaspeţii încing hore în jurul meselor. În timp ce bărbaţii pârlesc purcelul, gospodinele fac o nouă oală cu sarmale, pentru că cele de la Crăciun au fost deja înfulecate. "Am pregătit sărmăluţe în frunze de varză şi în frunze de viţă. Avem cârnaţi făcuţi de casă, tradiţional, totul ca la mama acasă", a spus una dintre gospodine.Încă multe alte bunătăţi se înşiră pe mesele petrecăreţilor: de la salate şi aperitive frumos ornate, până la tochituri cu mămăliguţă. După ce turiştii îşi pun burta la cale cu merindele tradiţionale şi cănile cu vin fiert, începe veselia.
Sursa: Realitatea TV
domenica 28 dicembre 2008
În Moldova, se taie purcei, cântă fanfara şi se încing hore
Pubblicato da Catalina Sava alle 17:37
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento