La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 13 dicembre 2008

Un puradel din satul Rusciori, botezat Obama Sorin Ilie


Inspiraţie Moda numelui prezidenţial made in USA a ajuns în România

de Ana ILIE 12 DECEMBRIE 2008

„Când l-am văzut la televizor, am crezut că e un ţigan de-al nostru”

Micul Obama de Rusciori s-a născut pe 4 noiembrie, data alegerilor din SUA

După ce Barack Obama a ajuns mare, au apărut sute de mici Obama
Părinţii din întreaga lume se simt inspiraţi de victoria în alegeri a democratului Barack Obama şi s-au apucat să-şi numească nou-născuţii după noul preşedinte american. Însuşi Obama a recunoscut că în copilărie era un „copil slăbuţ cu un nume ciudat”, însă asta nu-i împiedică pe părinţii din cele mai diverse colţuri ale lumii să-şi boteze astfel odraslele. Romii din România, „odinioară sclavi, ca şi afro-americanii, care se luptă încă să depăşească prejudecăţile”, scrie AP, sunt inspiraţi de noul nume. După numele telenovelistice gen Juan Antonio sau Esmeralda, a venit rândul numelui cu rezonanţă „ciudată”.

„Când l-am văzut pe Obama la televizor, mi-a crescut inima de bucurie. Am crezut că este un ţigan de-al nostru, din cauza culorii lui”, a explicat Maria Savu, bunica lui Obama Sorin Ilie Scoica, din satul Rusciori. Micul Obama de Rusciori, născut exact în 4 noiembrie, data alegerilor din SUA, este al treilea copil al unei familii sărmane care supravieţuieşte cu 200 de lei pe lună. Cum este şi normal, familia micuţului cu nume prezidenţial speră că acest lucru îi va aduce copilului noroc în viaţă.

Indonezia îşi botează şi ea pruncii „Obama”

Sugiarto, un paznic din Jakarta, Indonezia, şi soţia lui, Sularish, au simţit aceeaşi emoţie faţă de politicianul american, aşa că şi-au numit nou-născutul tot Obama.

Originalul Obama a petrecut în Indonezia, ţară predominant musulmană, patru ani în copilărie, aşa că toţi indonezienii se simt cumva apropiaţi de noul preşedinte. Evident, proaspeţii părinţi îşi doresc ca micul Obama să devină preşedinte al Indoneziei.

Nicoliţă – un Obama al fotbalului

Nu numai bebeluşi cu numele de Obama pot fi întâlniţi în toate colţurile globului, ci şi adulţi. România este reprezentată şi la această categorie, prin fotbalistul Bănel Nicoliţă, care, spune AP, şi-a căpătat supranumele de „Obama al fotbalului românesc”.

În Brazilia, opt candidaţi la alegerile din octombrie au profitat de o breşă în legea electorală şi şi-au schimbat numele în Barack Obama. Fără succes însă: atât Barack Obama, cât şi cei câţiva Bin Laden, Zidane şi Moş Crăciun au fost învinşi la urne.

Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento