La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 15 luglio 2009

Afişaj simplificat la casele de schimb, începând de marţi


Luni, 13 Iulie 2009

De marţi, casele de schimb valutar se schimbă la faţă. Pe panouri nu veţi mai găsi înscrisuri sau anunţuri care vă pot încurca, ci doar cotaţiile valutare. Nici uzualul anunţ "Comsion Zero" nu va mai fi scris pe panourile caselor de schimb.

Agenţia Naţională pentru protecţia Consumatorilor a înregistrat, numai de la începutul anului, peste 400 de plângeri. Iar după mai multe controale la casele de schimb valutar din ţară, peste 300 de firme s-au ales cu amenzi usturătoare.

În cele din urmă, pentru a nu mai risipi atâţia bani cu verificările, ANPC a emis o ordonaţă prin care obligă toate casele valutare să simplifice înscrisurile de pe panouri.

Tot de marţi n-ar mai trebui să vedeţi pe panouri mesaje de genul „Cel mai bun curs”, “Curs negociabil” sau ”Comision Zero”. Acesta va fi inclus în preţurile valutelor afişate pe panou. Casele de schimb valutar trebuie să afişeze cel puţin patru valute şi să elibereze fiecarui client un formular de tranzacţionare. Dacă nu sunt regăsite aceste informaţii, clientul poate refuza tranzacţia.

Cei care nu respectă noul regulament riscă amezi de la 1.000 până la 10.000 de lei.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento