La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 12 luglio 2009

PIR denunţă un climat de româno-fobie in Italia


Partidul Românilor din Italia - Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
www.identitatearomaneasca.it info@identitatearomaneasca.it
ROMA, 9 iulie 2009

Comunicat de presă

Partidul Identitatea Românească denunţă existenţa în Italia a unui climat de româno-fobie atât în mediul juridic cât şi în penitenciare, fructul unei campanii anti-româneşti creat de mass-media italiană imediat după asasinarea Giovannei Reggiani.

Mulţi deţinuţi români renunţă la recursuri ale proceselor, lăsând astfel ca sentinţele să devină definitive doar pentru a putea cere executarea pedepsei în România şi a părăsi cât mai repede penitenciarele italiene.

Foarte multe procese ce au ca imputaţi cetăţeni români se desfăşoară fără garanţiile procesuale necesare, ca şi cum românii ar avea mai puţine drepturi faţă de ceilalţi cetăţeni.

Acum că procesul lui Romulus Mailat s-a încheiat aşa cum era de aşteptat de la bun început, sperăm ca justiţia în Italia să redevină egală pentru toţi.

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Nessun commento:

Posta un commento