La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 7 luglio 2009

In aceasta seara TVRI prezinta partea a doua a documentarului cultural romanesc de la Milano la emisiunea Lumea si noi‏


In aceasta seara TVRi va prezinta partea a II-a a documentarului de la Milano
Pretutindeni/Romanian Global News
marţi, 07 iulie 2009

Mihaela Craciun

TVR International va invita astazi, 7 iulie, de la ora 21.30, ora Romaniei, sa vizionati partea a doua a documentarului realizat de Mihaela Craciun la Milano, cu ocazia intîlnirilor culturale si artistice: "România dupa 20 de ani", ce va fi duifuzat in cadrul emisiunii Lumea si noi.
Cea mai emotionanta dezbatere, "Întîlnire cu prieteni din vremuri vitrege", a subliniat contributia adusa de jurnalistii si oamenii politici italieni în timpul Revolutiei române din 1989. La discutiile prezidate de istoricul Adrian Niculescu, au participat importante personalitati din lumea culturala si jurnalistica italiana. Achile Tramarin, specialist in limba si literature romana, ajuns membru in Parlamentul Italian, deputat intre 1983-1987, cand denunta regimul Ceausescu prin interpleari si vizite in lagarele de refugiati si arhitectul Lucio Berte au adus cu ei marturii emotionante.

"Emigratia italiana în România "o alta tema moderata de profesorul Roberto Scagno de la Universitatea din Padova, a adunat la Centrul San Fedele prieteni vechi. Arhitectul Sorin Vasilescu l-a revazut pe Roberto Scagno dupa mai bine de 30 de ani. Prietenia autentica ii leaga si pe Stelian Ionescu si Rocco Faro, un italian care si-a transformat casa intr-un muzeu romanesc. Bruno Mazzoni de la Universitatea din Pisa, moderatorul dezbaterii "Cultura româneasca si programul de traduceri din literatura româna" iubeste neconditionat Romania si literatura romana si a reusit de-a lungul anilor sa-i faca si pe altii s-o indrageasca. Gratie acestui eveniment organizat de Violeta Popescu de la Centrul Cultural Italo-Roman Milano, în colaborare cu Institutul Cultural Român Bucuresti, publicul italian si român a luat contactul cu "Il bello della Romania ".

Prima parte se poate urmari pe link-ul http://www2.tvr.ro/webcast/WebPlayer2.php?file=rtmp://perthro.tvr.ro/rec/DATA-2009-06-30-21-24.flv&name=Lumea%20ş

Centro Culturale Italo-Romeno di Milano

Nessun commento:

Posta un commento