La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 29 luglio 2009

Capul sus baieti!!


Articol publicat de Andru Nenciu in Polo 29.07.2009

Tricolorii dau numai peste campioane la Mondialul de la Foro Italico. După ce aseară, România n-a putut emite pretenţii în sfertul contra campioanei mondiale, Croaţia, 5-7 (0:2, 1:1, 1:2, 3:2), băieţii maghiarului Kovacs Istvan dau piept mâine în primul meci de clasament chiar cu deţinătoarea titlului olimpic, Ungaria!

Principala candidată la supremaţie în Roma s-a dovedit a fi un baraj de netrecut pentru 7 le tricolor, chiar dacă, în linii mari, defensiva şi portarul Dragoş Stoenescu au evoluat în nota meciurilor precedente – foarte bine. În schimb, atacul nu şi-a luat revanşa constituind punctul slab al tricolorilor, o ofensivă în care a excelat doar Cosmin Radu, autor al unui hat-trick. De partea cealaltă, croaţii, cu un portar Pavic în zi de graţie (13 parade din 18 aruncări) au alternat pe parcursul celor 32 de minute aruncările înşelătoare cu angajări imprevizile ale centrilor, faze la care românii nu au avut practic niciun răspuns.
Mâine, de la 12:40 (în direct pe TVR 2), în primul meci al turneului 5-8, în speţă „semifinalele” pentru poziţiile 5-6, România se duelează cu actuala campioană olimpică, Ungaria, reprezentativă cu care Edi Andrei şi colegii lui s-au antrenat la Oradea şi la Budapesta de câteva ori vara aceasta. În ultimele două confruntări amicale, tricolorii şi maghiarii şi-au împărţit victoriile.

Sursa: Pro Sport

Nessun commento:

Posta un commento