La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 19 luglio 2009

Alcoolul va fi interzis tinerilor sub 16 ani la Milano


Sambata, 18 Iulie 2009

Consumul, deţinerea şi vânzarea de alcool vor fi interzise începând de luni, la Milano, tinerilor cu vârste sub 16 ani. Dacă regula nu este respectată, aceştia vor primi o amendă de 450 de euro, pe care va trebui să o plătească părinţii.

Milano, capitala economică a Italiei, este primul oraş din ţară care ia o astfel de măsură.

"Interdicţia este necesară pentru a proteja tinerii. Suntem primii care iau această măsură şi sperăm că vom fi şi primii care vor obţine rezultate pozitive", a declarat Letizia Moratti, primarul oraşului Milano, care a semnat vineri seara decretul de interdicţie adoptat în unanimitate de consiliul municipal.

Peste 750.000 de minori consumă alcool în Italia, iar la Milano "34% dintre tinerii de 11 ani au avut deja probleme legate de alcool", potrivit declaraţiilor primarului, postate pe site.

Institutul Superior al Sănătăţii a anunţat că 17% dintre internările efectuate pentru consum de alcool în exces vizează adolescenţi sub 14 ani.

Decretul va intra în vigoare începând de luni, pe o perioadă de probă de 120 de zile.

Legea italiană interzice vânzarea băuturilor alcoolice în cafenele, baruri şi discoteci tinerilor sub 16 ani, iar unele regiuni au extins interdicţia la magazine.

Amenda, care ajunge la 500 de euro dacă nu este plătită în termen de cinci zile, va viza adolescentul consumator de băuturi alcoolice, şi implicit pe părinţii săi, comercianţii, însă şi majorul care va cumpăra alcool pentru minor.

Carabinieri şi poliţişti sunt însărcinaţi să surpavegheze respectarea interdicţiei, care face obiectul unei importante campanii de informare.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento