La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 21 luglio 2009

România, aur şi argint la Europenele de scrimă


20 IULIE 2009

Valoare l Spadasinele Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşanu şi Simona Alexandru au adus sportului românesc prima medalie de aur în 2009

Ana Maria Brânză a contribuit decisiv la câştigarea aurului
Foto: Agerpres

România s-a descurcat foarte bine la Campionatele Europene de scrimă din Bulgaria, de la Plovdiv, îndeplinindu-şi foarte repede obiectivul propus la această competiţie, adică 1-2 medalii. Mai mult, cele două medalii câştigate de reprezentanţii noştri sunt foarte valoroase: aur la spadă feminin şi argint la spadă masculin.

Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşanu şi Simona Alexandru, adică echipa feminină de spadă a României, au defilat până în finala probei, deşi înaintea competiţiei specialiştii îi acordau doar şansa a treia. Compatrioatele noastre au ignorat calculele hârtiei şi au eliminat, pe rând, Rusia (45-31) şi Germania (43-38), pentru ca, în finală, să treacă şi de Polonia cu un strâns 36-34.

Aurul fetelor noastre a venit la numai o zi după ce băieţii au adus un argint foarte valoros pentru delegaţia noastră, învinşi în finală de puternicii italieni.

Interesant, dar trist în acelaşi timp pentru sportul românesc, este faptul că medalia de aur câştigată de România la Campionatele Europene de scrimă este prima pentru sportul românesc în acest an, la o competiţie majoră, Campionat Mondial sau European. Aceasta în condiţiile în care suntem deja în luna iulie, ceea ce înseamnă că am trecut de jumătatea sezonului sportiv.

Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento