La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 16 luglio 2009

În Italia continuă campania împotriva străinilor


Miercuri, 15 Iulie 2009

Un primar italian a lansat o campanie pentru a-i încuraja pe cetăţeni să nu închirieze apartamente sau să vândă locuinţe imigranţilor.

Cristiano Borghi, primarul din Gerenzano, în nordul Italiei, a trimis o scrisoare oficială cu antetul consiliului local către toţi locuitorii oraşului cerându-le să ia măsuri pentru a împiedica accesul imigranţilor.

El a scris: "Vrem să evităm o invazie a imigranţilor în oraşul nostru. Dacă iubeşti Gerenzano, atunci mă vei susţine în această decizie. Dacă nu vei urma sfatul nostru, riscăm o invazie a imigranţilor, iar atunci nu vom mai fi în siguranţă la lăsarea întunericului".
Regiunile din nordul Italiei sunt cunoscute pentru poziţia puternică a Ligii Nordului, un partid extremist care militează împotriva accesului imigranţilor în ţară.

Borghi a adăugat: "Împreună cu echipa mea, întotdeauna am luat măsuri pentru a împiedica accesul imigranţilor. De aceea nu construim locuinţe sociale din banii publici, din banii voştri – pentru că ar fi luate apoi de imigranţi."

Sursa: Central European News

Nessun commento:

Posta un commento