La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 20 novembre 2010

Exportul de jucători români la marile echipe ale Europei va îmbunătăţi rezultatele naţionalei?

Remiza cu Italia şi mai ales evoluţia entuziasmantă a câtorva dintre tinerii tricolori au atras din nou atenţia scouterilor din întreaga Europă asupra fotbaliştilor români. Câţiva dintre elevii lui Răzvan Lucescu au primit deja sau sunt pe punctul de a primi oferte concrete din partea unor cluburi importante în mercato-ul din iarnă.

Astfel, Răzvan Raţ este urmărit de Fiorentina, Gabriel Tamaş de Bayern şi Chelsea, iar dinamovistul Gabriel Torje se află în atenţia lui Borussia Dortmund şi Bayern. În plus, alţi doi români talentaţi, dar care nu au jucat miercuri, sunt pe lista marilor cluburi, Radu Ştefan, lider în Serie A cu Lazio şi Marius Alexe, care a avut evoluţii apreciate în Ştefan cel Mare în ultimul an.

Pe lista pentru export ar mai putea fi trecuţi şi Florin Gardoş, Cornel Râpă, Costel Pantilimon şi Ciprian Tătăruşanu, oameni de bază la echipele lor de club şi chiar certitudini pentru echipa naţională.

Aceştia li s-ar alătura unora dintre românii care evoluează deja la formaţii importante din Europa, precum Ciprian Marica (Stuttgart), Daniel Niculae (Monaco), Cristian Săpunaru (FC Porto), Ciprian Deac (Schalke), Alexandru Ioniţă (FC Koln), Cristi Chivu (Inter Milano) sau Adrian Mutu (Fiorentina).

Fonte: ProSport.Ro

Leggi anche:
"Fanii italieni sunt mai rasişti decât românii!"

Nessun commento:

Posta un commento