La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 7 novembre 2010

Italia a adoptat măsuri ce înăspresc lupta împotriva imigraţiei ilegale

Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
NewsIn "Am adoptat planul pentru securitate", a anunţat premierul Silvio Berlusconi,vorbind despre combaterea prostituţiei sau problema expulzării unor cetăţeni din ţări din UE.

Silvio Berlusconi a anunţat că a adoptat planul de securitate /
Foto: healeylibrary.wikispaces.com

Guvernul italian a adoptat vineri mai multe măsuri, ce marchează înăsprirea luptei împotriva imigraţiei şi infracţionalităţii, potrivit NewsIn.

"În privinţa prostituţiei, noile măsuri merg până la expulzarea forţată a prostituatelor. În domeniul violenţei pe stadioane, am reintrodus posibilitatea folosirii timp de 48 de ore după incidente a imaginilor de la faţa locului", a explicat ministrul de interne, Roberto Maroni, membru al partidului populist Liga Nordului.

Unul dintre cele mai delicate subiecte este expulzarea cetăţenilor din state UE, măsură ce,în realitate, vizează mai ales românii, romii şi alţi cetăţeni, acuzaţi de presă pentru creşterea infracţionalităţii. "O directivă europeană din 2004 prevede că toţi cetăţenii UE pot sta liberi în orice ţară o anumită perioadă, după care trebuie să justifice o slujbă,un venit şi o locuinţă", a explicat Maroni. Problema este absenţa sancţiunii în cazul nerespectării directivei.

"Intenţionăm să invităm aceşti cetăţeni să părăsească ţara şi, dacă nu o fac, îi vom expulza", a spus ministrul, fără alte precizări.

Sursa: Realitatea.net

Leggi anche:
Governo introduce espulsione per cittadini comunitari
Immigrati, Maroni: "Ok a espulsione comunitari per motivi di ordine pubblico"
Immigrazione, Maroni: “Espulsione anche per i comunitari
Immigrati: Sel, Espulsione Comunitari Viola Il Diritto Europeo
Il decreto Maroni viola le norme comunitarie: prevista l’espulsione per i cittadini comunitari
Rom/ Ministro Esteri romeno: Faremo di più ma serve piano europeo
Romania/ Avanti tutta verso Schengen malgrado timori Ue

Nessun commento:

Posta un commento