La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 20 novembre 2010

Românii lasă Spania şi Italia pentru joburile din Marea Britanie şi Germania

17 nov 2010
Marea Britanie şi Germania ocupă primele locuri în topul destinaţiilor preferate de românii care vor să muncească în străinătate.

Peste 14.000 de români au aplicat pentru un job în Marea Britanie

Imaginea 1/1.“Peste 70% dintre cei care vor să plece la muncă în afara ţării ar opta pentru un job în Marea Britanie şi aproape 10% dintre aceştia ar alege Germania”, potrivit reprezentanţilor Tjobs.ro, portal care reuneşte oferta de joburi în străinătate a peste 400 de recrutori profesionişti.

În acelaşi timp,7% dintre români ar muncii oriunde în lume, un procentaj similar ar alege orice ţară din Europa, în timp ce 4% ar prefera Italia şi 3% Spania.

Cei mai mulţi dintre românii care şi-au căutat de lucru în străinătate, în ultimele luni, au aplicat pentru joburi în Marea Britanie (14.024), Germania (9.577) şi Italia (6.079). Românii au mai preferat Spania, peste 2.600 de persoane şi-au căutat de lucru în această ţară şi S.U.A., unde au aplicat peste 1.600 de persoane.

Un număr de aproape 500.000 de români au aplicat, în 2010, pentru un loc de muncă în afara ţării.

Sursa: REALITATEA.NET

Leggi anche:
Istat: occupazione in calo dopo 14 anni. Italia sempre più vecchia e multietnica

Nessun commento:

Posta un commento